Posted by: peribadirasulullah | April 12, 2018

Guru Besar Mencampak Pelajar dari Tingkat Dua

فيديو مروع: مدير مدرسة يمنية يرمي الطلاب من الدور الثاني

في مشهد لا يصدق أقدم مدير إحدى المدارس اليمنية إلى معاقبة الطلاب بطريقة “عنيفة” لا بل غريبة، بحسب ما أوردت وسائل إعلام يمنية، أقدم مدير مدرسة بقعطبة شمال الضالع، إلى رمي الطلاب “المشاغبين” من الدور الثاني.

وأظهرت الصور بحسب من نشرته ” نورت” مدير مجمع السعيد التربوي (ن، ج) الواقع وسط مدينة قعطبة، بحسب ما أفادت وسائل إعلام محلية، وهو يرمي طالبين من الدور الثاني، إلا أن الصدفة أو ربما حسن حظ الطالبين أسعفهما، فقد خففت مظلة أو سقف (من التنك) موضوعة في الأسفل من تضرر الطالبين جراء ذلك “العقاب” العنيف.

إلى ذلك، أفيد بأن إدارة التربية والتعليم بالمديرية طالبت بتغيير المدير، ومحاسبته.

Terjemahan Google

Adegan yang luar biasa Pengarah sekolah Yaman menghukum murid-murid dalam "ganas" dan juga pelik, menurut media Yemeni melaporkan, pengarah tertua sebuah sekolah di utara Dhala, untuk membuang pelajar "perusuh" di pusingan kedua.

Menurut gambar yang disiarkan oleh pengarah kompleks "Said", Said (N, C) yang terletak di pusat kota Qataba, menurut media tempatan, yang bertujuan untuk pelajar di babak kedua, tetapi peluang atau mungkin nasib baik untuk bantuan para pelajar, Bumbung (tannac) diletakkan di bawah kerosakan pelajar kerana "hukuman" ganas ini.

Di samping itu, dilaporkan bahawa Direktorat Pendidikan di Direktorat menuntut perubahan Pengarah dan kebertanggungjawabannya.

المزيد على دنيا الوطن ..https://www.alwatanvoice.com/arabic/news/2018/04/12/1135910.html#ixzz5CVCmkFAE
Follow us:@alwatanvoice on Twitter|alwatanvoice on Facebook

Untuk mendapatkan maklumat lengkap, sila layar laman diatas:

Marilah Bersama-Sama Renungi Kita Firman Allah SWT Dalam Surah Fussilat :

وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِّمَّن دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ (33)

(33) Siapakah yang lebih baik perkataannya daripada orang yang menyeru kepada Allah, mengerjakan amal yang saleh, dan berkata: “Sesungguhnya aku termasuk orang-orang yang menyerah diri?”

(33) And who is better in speech than one who invites to Allah and does righteousness and says, “Indeed, I am of the Muslims.”

Kepada para sahabat yang memiliki bahan bacaan agama yang bermanfaat dan ingin berkongsi pahala sila hantar bahan berkenaan kepada email berikut : ihyaassunnah68@gmail.com  marilah kita berlumba melakukan kebajikan sebelum kita menghembus nafas terakhir… apa yang kita sebarkan di sini pasti menjadi amal jariah berpanjangan. Sila sebarkan bahan-bahan yang telah kami muatkan dalam blog ini. Jangan sia-siakan masa, tenaga dan nikmat yang telah Allah SWT kurniakan kepada kita. Selamat berkongsi bahan-bahan ilmiah demi membina generasi yang berilmu dan beriman kepada Allah SWT.

Bantulah kami umat Islam Melayu Champa di Selatan, Kemboja di Markaz Umar Al-Khattab, Sihanoukville, Cambodia melalui Ihya Assunnah Solution Maybank 553131011505 – Sumbangan Anda Lambang Kekuatan Pertalian Ukhuwah Islamiah Seaqidah Dan Lambang Ketinggian Iman Anugerah Allah SWT Yang Tidak Dapat Dinilai Oleh Makhluk Ciptaan Allah SWT. Hanya Allah SWT Sahaja Yang Mampu Membalas Setiap Sen Yang Anda Sumbangankan Di Jalan Nya.
Mohon hantar salinan slip bank in ke talian +6 0199576237(Ustaz Amin) atau emaikan ke ihyaassunnah68@gmail.com untuk direkod maklumat yang anda sumbangankan. Jazakumullahu Khairul Jaza’ Fiddunya WalAkhirah Ya Mujiibas Sailiin….

Sila kunjungi kami

https://muslimcambodiablog.wordpress.com/2017/12/29/asian-fondatiaon-for-education-and-development/

https://peribadirasulullah.wordpress.com/2018/02/03/melayu-champa-cambodia/

https://wordpress.com/post/peribadirasulullah.wordpress.com/46725

https://peribadirasulullah.wordpress.com/2018/03/03/ihya-assunnah-solution-menunaikan-amanah-warga-malaysia-di-sihanoukville-selatan-kemboja/

Pengenalan Ihya Assunnah Solution

https://www.youtube.com/watch?v=13Gi0MilEa0

Misi Menyampaikan Bantuan Ke Selatan Kemboja 2017

https://www.youtube.com/watch?v=64UO1RimxQI

 


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: