Posted by: peribadirasulullah | Januari 24, 2017

3 Pengertian Disebalik Sakit

Image may contain: text

Image may contain: one or more people and text

Image may contain: 1 person, text

No automatic alt text available.

Image may contain: glasses and text

Nota:

Kami dalam peringkat terakhir mengatur pertemuan  dengan para mahasiswa dan mahasiswi bersama Dr Zahry serta beberapa orang insan mulia yang telah banyak berjasa kepada masyarakat Islam Kemboja.

Kami berusaha menyediakan peluang perniagaan untuk para mahasiswa dan mahasiswi berdikari setelah tamat pengajian nanti. Mereka tidak memiliki peluang yang cerah untuk berkhidmat dengan kerajaan Kemboja. Mereka terpaksa menempuhi berbagai dugaan untuk berkhidmat dengan kerajaan dan masyarakat Islam Kemboja. Gaji dan elaun belum tentu mereka akan dapat, namun diatas kesedaran kepentingan ilmu dan janji Allah SWT terhadap mereka yang berilmu akan Allah SWT angkat derajat mereka. Maka mereka sanggup menggadaikan apa sahaja yang mereka miliki seperti tanah dan barang kemas demi mengejar ilmu agama. Sesungguhnya inilah satu pelaburan dengan saham Akhirat yang pada hakikatnya tidak akan rugi kerana Allah SWT adalah Tuhan Yang Maha Kaya yang akan membalas para pelabur dengan seribu kali ganda setiap pelaburan yang dibuat. Semoga Allah SWT mempermudahkan urusan mereka dan mengurniakan kepada mereka ilmu yang berkat di dunia dan Akhirat. In Sya Allah Hutaala.

Rebutlah peluang ini, kerana sesungguhnya Allah SWT sengaja mewujudkan kesusahan dikalangan manusia untuk memberi peluang kepada kita bersedekah dengan apa yang kita miliki. Hanya insan pilihan Allah SWT sahaja yang sanggup mengeluarkan sebahagain harta pinjaman Allah SWT untuk dikembalikan ke jalan Allah SWT Hutaala.

Inilah salah satu Tabung untuk saya dan keluarga serta umat Islam semua melabur demi kebahagiaan di Akhirat nanti. ( Maybank 553131011505 ).

Sesungguhnya perjalanan hidup kita di Akhirat nanti adalah abadi, bebanan bekalan yang kita perlu bawa pasti tidak tertanggung tetapi dengan Ehsan Allah SWT bebanan tersebut telah Allah SWT proses kepada pahala yang tidak terasa bebanannya malah Allah SWT sendiri akan menyerahkan pahala tersebut kepada pelabur-pelabur yang beriman dengan penuh keyakinan melalui Maqam Taqwa.

Nota :

Apabila Allah SWT memberi kesakitan kepada manusia, barulah manusia sedar diri dan memahami erti kelemahan sebagai seorang makhluk yang amat lemah di sisi Khaliq Pencipta semua perkara-SubhanAllah.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: