Posted by: peribadirasulullah | Disember 16, 2016

Menjana Pahala Di Akhirat Melalui Ihya Assunnah Solution

 

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته

Assalamualikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Tuan Sri/Puan Sri, Dato’ Sri/Datin Sri, Dato’/Datin, /Prof. Dr./Tuan/Puan,
Muslimin/Muslimat, Saudara/Saudari yang dirahmati Allah SWT sekalian

Rayuan Derma Untuk Menjelaskan Yuran Pengajian 2016 Oleh Mahasiswa Kemboja University Fatoni,Thailand.

Salam Maulidul Rasul 1438H/2016M  Buat Umat Nabi Muhammad SAW & Salam Penderitaan Umat Islam Di Syria, Myanmar, Palestin, Iraq Dan lain-lain Tempat Umat Islam Ditindas.

Marilah kita sama-sama renungi dan fahami Pesanan Rasulullah SAW melalui Hadis Rasul SAW yang diriwayatkan oleh Nu’man bin Basyir berbunyi:

Perumpamaan orang-orang mukmin dalam berkasih sayang bagaikan satu tubuh, apabila satu anggota badan merintih kesakitan maka sekujur badan akan merasakan panas dan demam”. (HR. Muslim).

Marilah kita membuktikan kecintaan kita kepada Rasulullah SAW melalui tindakan kita membantu umat Islam yang tertindas  seperti di Syria, Myanmar, Palestin, Iraq dan lain-lain negara Islam  yang diuji oleh Allah SWT. Kita mampu merayakan Maulidul Rasul dengan penuh  kemeriahan sedangkan mereka menyambut Maulidul Rasul dengan penderitaan malah mereka bermandikan darah… Allah Humma Solli Ala Saiyidina Muhammad Wa Ala Alihi Wa Sohbihi Wasallam.

Bantulah juga kami untuk meringankan bebanan yuran pengajian mahasiswa dan mahasiswi Kemboja 2016 (88 Orang University Fatoni,Thailand) yang amat miskin. Mereka berusaha meneruskan pengajian walaupun terpaksa menjadi buruh binaan atau nelayan semasa cuti pengajian. Melalui  Tabung Ihya Assunnah Solution Maybank  553131011505 * kami telah berusaha membantu mereka sedaya upaya . Sebarang cadangan kirimkan melalui gmail : ihyaassunnah68@gmail.com Tel No:0199576237.

Sila layari laman dibawah untuk mengenali mereka:

https://www.youtube.com/watch?v=uyNE0Y_pu_o

atau

https://peribadirasulullah.wordpress.com/2016/12/08/mahasiswa-mahasiswi-kemboja-di-university-fatonithailand-mohon-sumbangan-ikhlas/

Jutaan Terima Kasih Kepada Penderma Yang Budiman.  Amanah yang diamanahkan kepada kami akan kami tunaikan dengan penuh rasa tanggungjawab dihadapan Allah SWT. In Sya Allah.

Mohon hebahkan rayuan derma ini ke whatsapp atau FB para sahabat lain, In Sya Allah kita sama-sama berkongsi pahala di Akhirat nanti.

 

s-17s-16s-15s-13s-12s-7s-6s-5s-4s-3senarai-nama-mahasiswa-dan-mahasiswi-islam-kemboja-di-universiti-fatoni

 


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: