Posted by: peribadirasulullah | Oktober 14, 2016

Ribuan Warga Eropah Non Muslim Tertarik Dengan Al-Quran Al-Karim

 

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته

Assalamualikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Tuan Sri/Puan Sri, Dato’ Sri/Datin Sri, Dato’/Datin, /Prof. Dr./Tuan/Puan,
Muslimin/Muslimat, Saudara/Saudari yang dirahmati Allah SWT sekalian,

Bantulah kami untuk memakmurkan bumi Kemboja dengan Nur Ilahi.

Kami akan berusaha untuk mencetak Al-Quran dalam bahasa Kemboja dengan tujuan diedarkan secara percuma ke seluruh Kemboja untuk panduan hidup seluruh rakyat Kemboja.

Yakin dan percayalah suatu masa nanti rakyat Kemboja akan membelek dan membaca Al-Quran yang kita hadiahkan kepada mereka apabila mereka diuji oleh Allah SWT…

Disaat tersebut mereka akan membaca Al-Quran yang kita hadiahkan kepada mereka, setiap huruf yang mereka baca dan fahami serta mereka amalkan akan menjadi lautan pahala kita di sisi Allah SWT nanti.

Tidak mustahil jika kita bertindak semasa nyawa kita masih berada dalam jasad kita kini. Apa yang tinggal hanyalah tindakan kita untuk bertindak atau tidak sebelum kita menghembus nafas terakhir…

Bantulah Kami Dalam Menjayakan Program Mewaqafkan Al-Quran Terjemahan Dalam Bahasa Khmer / Kemboja.  Hulurkan sumbangan Ikhlas Anda Walaupun RM 10 Melalui  Tabung Ihya Assunnah Solution Maybank  553131011505 * Sebarang cadangan kirimkan melalui gmail : ihyaassunnah68@gmail.com Tel No:0199576237

saya bertindak membina blog, facebook dan mencetak risalah Islam diatas nafkah saya sendiri adalah kerana ingin membuktikan kepada Allah SWT bahawa saya ingin beramal dengan apa yang saya ucapkan setiap kali memberi kuliah. Doakan kepada saya untuk terus beristiqamah dan tidak menyesal diatas apa yang saya usahakan. Hanya dengan bantuan dan taufiq Allah SWT sahaja kita mampu melapangkan hati, menggerakkan tangan, menggunakan tenaga dan meluangkan masa  untuk berkhidmat  di Jalan Allah SWT selagi nyawa dikandung badan.

Jutaan Terima Kasih Kepada Penderma Yang Budiman.  Amanah yang diamanahkan kepada kami akan kami tunaikan dengan penuh rasa tanggungjawab dihadapan Allah SWT. In Sya Allah.

Layari blog dibawah untuk melihat nasihat agama dan naskhah Al-Quran dalam bahasa Khmer.

https://peribadirasulullah.wordpress.com/2016/10/02/nasihat-agama-dalam-bahasa-khmer-kemboja/

https://peribadirasulullah.wordpress.com/2016/10/06/al-quran-al-kareem-khmer-kembojaih/

# Marilah kita berdoa kepada Allah SWT agar kita menjadi Insan Pilihan Allah SWT yang beruntung di dunia dan juga di Akhirat… In Sya Allah.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: