Posted by: peribadirasulullah | Jun 28, 2016

Harta dan Jasad Siti Khadijah hanya untuk Allah SWT dan Rasulullah SAW

 

 

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته

Tuan Sri/Puan Sri, Dato’ Sri/Datin Sri, Dato’/Datin, /Prof. Dr./Tuan/Puan,
Muslimin/Muslimat, Saudara/Saudari

Dengan rendah hati saya Ustaz Amin bin Mohamed, Pengerusi  Ihya Assunnah Solution – Malaysia  dan Ustaz Sulaiman Bin Hassan  (Pengurus Kompleks Al-Husaini, Kampot, Kemboja dan juga Jemaah  Lembaga Pengarah Ihya Assunnah Solution  memohon jasa baik semua pihak  untuk membantu meringankan bebanan kami dalam mengurus dan memberi elaun kepada ustaz dan guru di Selatan Kemboja. Kami juga bertanggungjawab membiayai pembelian keperluan asas kepada para pelajar terutama beras, bil eletrik dan sebagainya.

MARILAH KITA GUNAKAN HARTA YANG ALLAH SWT PINJAMKAN KEPADA KITA SEMENTARA SAHAJA KE JALAN ALLAH SWT , SEMOGA ALLAH SWT MENAMBAHKAN LAGI HARTA KITA..

Ya Allah..permudahkanlah segala kesempitan dan kepayahan umat Islam di Selatan Kemboja..murahkanlah rezeki, sihatkanlah mereka..jauhkanlah mereka dari segala kepayahan dan bencana..amin…

Sedekah mengundang rahmat Allah dan menjadi sebab utama Allah SWT membuka pintu rezeki untuk kita semua… Jom Bersedekah.

Nabi s.a.w. bersabda kepada Zubair bin al-Awwam: “Wahai Zubair, ketahuilah bahawa kunci rezeki hamba itu disimpan di Arasy, yang dikirim oleh Allah Azza Wajalla kepada setiap hamba sekadar nafkahnya. Maka siapa yang membanyakkan pemberian kepada orang lain, nescaya Allah membanyakkan baginya. Dan siapa yang menyedikitkan, nescaya Allah menyedikitkan baginya.” H.R. ad-Daruquthni dari Anas r.a.

Sedekah digandakan 700 kali ganda.
Fadhilat bagi orang yang bersedekah amat besar seperti mana terdapat keterangan di dalam al-Quran dan hadis. Jika kita amat amati ayat al-Quran berikut, kita akan dapat mengira bahawa sekurang-kurangnya setiap harta yang dikeluarkan ke jalan Allah akan dibalas dengan kiraan melebihi 700 kali ganda. Selain itu, mereka dijandikan dengan kehidupan yang mudah.

Allah Ta’ala berfirman: “Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah seperti dengan sebiji benih yang menumbuhkan tujuh benih yang lain, pada tiap-tiap biji seratus biji. Allah melipatgandakan (ganjaran) bagi sesiapa yang Dia kehendaki . Dan Allah Maha Luas (kurnia-Nya) lagi Maha Mengetahui” . (Al Baqarah (2) : 261)

Allah Lipat-gandakan Ganjaran orang yang Bersedekah.
“Sesungguhnya orang-orang yang bersedekah baik laki-laki mahupun perempuan dan meminjamkan kepada Allah pinjaman yang baik, nescaya akan dilipat-gandakan (ganjarannya) kepada mereka dan bagi mereka pahala yang amat banyak.” (Qs. Al Hadid: 18)

Marilah kita simpan harta kita di sisi Allah SWT untuk kegunaan kita setelah mati nanti dengan cara bersedekah kepada Ihya Assunnah Solution .

Firman Allah S.W.T.: “Dan barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah, pasti akan ditunjuki kepada mereka jalan keluar. Dan diberi rezeki kepada mereka daripada jalan yang tidak disangka-sangka. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah, maka Allah akan mencukupi baginya”. (At-Talaq:2-3)

Bantulah Kami Dalam Menjayakan  Program  Infaq Ramadhan

& Berbuka Puasa  Di Selatan Kemboja 2016M/1437H Hulurkan

Sumbangan Ikhlas Anda Melalui

Tabung  Ihya Assunnah  Maybank  553131011505

 

Mohon hantar komen atau sokongan anda melalui : ihyaassunnah68@gmail.com

Sila layari laman dibawah untuk melihat aktiviti kami  dan lebih dari 500 video-video  berunsurkan agama, motivasi,pengajaran dan tarbiah  yang pasti menyebabkan anda menitis air :

https://www.youtube.com/channel/UCDI9U6D_VK8A42ZVh1kvviA

https://www.facebook.com/IHYA-Assunnah-1184250164973202/?ref=aymt_homepage_panel

https://www.youtube.com/watch?v=SDX55C02wSo

https://peribadirasulullah.wordpress.com/


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: