Posted by: peribadirasulullah | Jun 11, 2016

Perusahaan Roti Dan Makanan Halal di Selatan Kemboja

Ihya Assunnah dan Yayasan Pembangunan Islam Kemboja serta para sahabat mengadakan perbincangan terakhir sebelum kembali ke Malaysia.

 

Lokasi kedai makan milik Ustaz Sulaiman Hassan akan dijadikan tapak permulaan perniagaan pemakanan Islam di Kampot, Kemboja.

Hasil perbincangan, kami bersepakat untuk mengeluarkan modal hampi 10 ribu ringgit bagi membeli peralatan untuk menjayakan perusahaan roti yang akan diagihkan kepada sekolah-sekolah agama seperti (1)Kompleks Anak Yatim, Kampung Kandak, (2) Kompleks Al-Husaini, (3) Akademi Imam Syafie, Kampung Keh (4)Pondok An-Nur (5)Madrah di Perai Tenong, Kampung Som (6)Madrah Darul Islah, Kampung Som, (7) Madrah Tahfiz O Cerou (8) Madrasah Thol Teng, Kampung Som (9)Madrah Chung Saj, Kampung Som (10) Madrasah Tahfiz Al-Muhajirin, Kampung Som dan lain-lain madrasah yang berdekatan sebagai pasaran utama.

Semoga Allah SWT menjayakan usaha kami kearah memberi kemahiran kepada umat Islam Di Selatan Kemboja untuk bermula dengan perusahaan roti dan akan disusuli dengan lain-lain perusahaan agar umat Islam mampu berdikari serta berusaha kerana Allah SWT lebih menyayangi seorang mukmin yang kuat berbanding dengan seorang mukmin yang dhaif.

TAMAR 2

 


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: