Posted by: peribadirasulullah | Jun 1, 2016

Mati ketika sujud dan membaca Al-Quran akibat dibom tentera russia

Farhan Daniel's photo.

Rumah beliau dibom ketika beliau sedang menunaikan solat dan beliau menghembukan nafaskanya ketika sedang sejud kepada Allah. Kesudahan yang begitu indah bagi beliau di Aleppo.

Nota:

Apa yang berlaku adalah panggilan Allah SWT untuk umat Islam mengambil iktibar dan bertindak segera  demi membantu sesama umat Islam yang diuji oleh Allah SWT.

Allah SWT mentakdirkan tentera russia dan basyar bertindak zalim terhadap umat Islam agar ada golongan mukmin yang sanggup bertindak dengan segera dengan penuh keimanan kepada janji-janji Allah SWT.

Namun pada hakikatnya kita semua masih leka dan lalai dengan habuan dunia yang ditawarkan oleh kerajaan-kerajaan kapitalis serta masih tidak mampu bergerak melintasi sempadan-sempadan negara umat Islam yang dibentuk oleh amerika dan yahudi.

Rasulullah SAW telah berjaya berdakwah dengan penuh hikmah dan lemah-lembut sehingga sempadan tersebut diruntuhkan oleh tangan-tangan mereka sendiri apabila mereka telah beriman kepada Cinta Allah dan Cinta Rasulullah SAW.

Kini Cinta kepada Allah SWT dan Cinta kepada Rasulullah tidak lagi wujud tetapi Cinta kepada dunia, Cinta Pangkat dan Cinta kepada nafsu melebihi Cinta kepada Allah SWT dan Cinta kepada Rasulullah SAW.

Apa yang Allah SWT dan Rasulullah SAW tawarkan tidak lagi menjadi perhatian umat Islam kecuali sebahagian kecil sahaja yang masih menitai Allah SWT dan Rasulullah SAW. Semoga Allah SWT memberi hidayah kepada kita semua… Amin Ya Rabbal Alamin.

Marilah kita sama-sama membahagiakan sesama manusia, Allah SWT menjadikan mereka miskin kerana Allah SWT ingin melihat insan yang berada menderma secara Ikhlas agar mendapat pahala dan mendiami Syurga Firdaus. Kami di Kemboja memang tidak mampu untuk membina ummah kecuali dengan izin Allah SWT melalui bantuan anda semua. Bantulah kami dan hulurkan sumbangan Ihklas anda ke No. Akaun Kami Maybank 553131011505 dan hubungi Ustaz Sulaiman Hassan di talian +855 16 638010 Pendakwah Bebas Di Kemboja.

Beginilah kegembiraan kami apabila tuan/puan membantu kami..

 

 

Mohon hantar komen atau sokongan anda melalui : ihyaassunnah68@gmail.com

Sila layari laman dibawah untuk melihat aktiviti kami  dan hamper 500 video-video  berunsurkan agama, motivasi,pengajaran dan tarbiah  yang pasti menyebabkan anda menitis air :

https://www.youtube.com/channel/UCDI9U6D_VK8A42ZVh1kvviA

https://www.facebook.com/IHYA-Assunnah-1184250164973202/?ref=aymt_homepage_panel

https://www.youtube.com/watch?v=SDX55C02wSo

https://peribadirasulullah.wordpress.com/

 

 

 


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: