Posted by: peribadirasulullah | Ogos 20, 2015

4 Peringkat Allah SWT Menghukum Mereka Yang Zalim Tanpa Disedari

ALLAH SWT YANG MAHA BERKUASA TIDAK TERBURU-BURU MENGHUKUM MEREKA YANG SIBUK MEMBINA ISLAM MELALUI FAHAMAN MANUSIA TANPA MENGIKUT SUNNAH DAN SIRAH RASULULLAH SAW. MALAH ALLAH SWT

MEMBERI RUANG MASA YANG AMAT LUAS UNTUK MEREKA MENGUMPUL AHLI JEMAAH MEREKA, MEREKA MEMPERDAYAKAN SESAMA MEREKA DENGAN PANGKAT DAN GELARAN SERTA ANUGERAH YANG MEREKA CIPTA.SENDIRI, ( RAJA , PROF, PAKAR,DOKTOR, PRASIDEN, PERDANA MENTERI, MENTERI,KAUNSELOR, PINGAT, PIALA DAN SEBAGAINYA ) ALLAH SWT MEMBANTU MEREKA DAN MENGIRINGI MEREKA KE NERAKA DENGAN PENUH KEMURKAAN.

MAKA ALLAH SWT HAPUSKAN MEREKA DI MUKA BUMI INI, SELENYAP-LENYAPNYA DAN ALLAH SWT WARISKAN KEKAYAAN EMAS DAN MINYAK UNTUK MEREKA YANG MELAKSANAKAN FIRMAN ALLAH SWT DAN SABDA RASULULLAH SAW TANPA TAKWIL DAN RAGU-RAGU, MEREKA INI YAKIN DENGAN KESEMPURNAAN FIRMAN ALLAH SWT YANG TIDAK CACAT DALAM MENURUNKAN FIRMANNYA SEHINGGA MEMERLUKAN TAKWIL – ALLAH SWT MAHA SUCI DAN MAHA BERKUASA DALAM MEMBERI KEFAHAMAN KEPADA MEREKA YANG ALLAH SWT KEHENDAKKI-MAHA SUCI ALLAH SWT DARIPADA MENGELUARKAN FIRMAN YANG MEMERLUKAN TAKWIL.

INILAH 4 PERINGKAT PROSES ALLAH SWT UNTUK MENGHAPUSKAN GOLONGAN YANG CUBA MENGELIRUKAN ISLAM:

1-ALLAH SWT MEMBERI RUANG MASA AGAR MEREKA BERPELUANG UNTUK BERTAUBAT TETAPI MEREKA TERUS MENIPU DAN TERUS MENERUS MENYEDIAKAN RANGKA BELANJAWAN SETIAP TAHUN TANPA BERSANDARKAN KEPADA FIRMAN ALLAH SWT DAN HADIS RASULULLAH SAW.

A183

Dan Aku memberi tempoh kepada mereka; sesungguhnya rancangan balasanKu amatlah teguh.

(Al-A’raaf 7:183)
Respite will I grant unto them: for My scheme is strong (and unfailing).

2-MEREKA TIDAK SEDAR NAFSU DAN MAKSIAT YANG MEREKA LAKUKAN, BAGI MEREKA ADALAH AMAL JARIAH DAN DOSA MEREKA YANG SENGAJA SENTIASA MENDAPAT KEAMPUNAN ALLAH SWT. ULAMAK-ULAMAK UPAHAN MEREKA SENTIASA MENYOKONG TINDAKAN MEREKA.

A182

Dan orang-orang yang mendustakan ayat-ayat Kami, Kami akan menarik menarik mereka sedikit demi sedikit (ke jurang kebinasaan), menurut cara yang mereka tidak mengetahuinya.

(Al-A’raaf 7:182)
Those who reject Our signs, We shall gradually visit with punishment, in ways they perceive not;

3-ALLAH SWT MENJADIKAN SYAITAN MANUSIA YANG WARAK DAN ALIM SEBAGAI PENASIHAT MEREKA, SEHINGGA MEREKA SEMBAH BENDERA YANG MEREKA CIPTAKAN DAN MEMUJA LAGU-LAGU SUCI CIPTAAN MEREKA SETIAP KALI KERAMAIN AGAMA MEREKA YANG HAMPIR SEPERTI ISLAM. MEREKA SELITKAN KALIMAH SUCI AL-QURAN DAN HADIS RASULULLAH SAW UNTUK MENDAPAT BERKAT DALAM LAGU-LAGU SUCI MEREKA.

A024

“Aku dapati raja perempuan itu dan kaumnya sujud kepada matahari dengan meninggalkan ibadat menyembah Allah, dan Syaitan pula memperelokkan pada pandangan mereka perbuatan (syirik) mereka, lalu menghalangi mereka dari jalan (yang benar); oleh itu mereka tidak beroleh petunjuk, –

(An-Naml 27:24)
“I found her and her people worshipping the sun besides Allah. Satan has made their deeds seem pleasing in their eyes, and has kept them away from the Path,- so they receive no guidance,-

4-AKHIRNYA ALLAH SWT UTUSKAN TENTERA ALLAH SWT SEPERTI ANGIN, RIBUT, HUJAN, KEMARAU, BANJIR, BELALANG,NYAMUK DAN SEBAGAINYA SEHINGGA MEREKA MATI TANPA MEREKA SEDARI IANYA TENTERA ALLAH SWT MALAH PADA MEDIA DAN ILMU MEREKA SEMUANYA ADALAH FENOMENA ALAM YANG TIDAK ADA KAITAN DENGAN KEAGAMAAN DAN KETUHANAN – SESUNGGUHNYA TELAH BERJAYALAH SYAITAN MENYESATKAN MEREKA DARIPADA JALAN ALLAH SWT TANPA MEREKA SEDARI.

A102

Dan demikianlah azab Tuhanmu, apabila ia menimpa (penduduk) negeri-negeri yang berlaku zalim. Sesungguhnya azabNya itu tidak terperi sakitnya, lagi amat keras serangannya.

(Hud 11:102)
Such is the chastisement of thy Lord when He chastises communities in the midst of their wrong: grievous, indeed, and severe is His chastisement.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: