Posted by: peribadirasulullah | April 30, 2015

Video Kekuatan Mujahiden Syria Yang Menakutkan amerika

بالفيديو ..على أطراف دمشق:


نشر جيش الإسلام، الذي يقوده زهران علوش، تسجيل فيديو لحفل تخريج مئات من مقاتليه أقيم قرب دمشق، تخلله عرض عسكري كبير عرضت فيه أسلحة ثقيلة وفرق عسكرية مختلفة.

ولا يعرف تاريخ الاستعراض على وجه الدقة، لكن التسجيل الذي تبلغ مدته 20 دقيقة، نشر على يوتيوب الأربعاء، عبر حساب باسم جيش الإسلام. وقال جيش الإسلام إن حفل تخريج المقاتلين شارك فيه نحو 1700 مقاتل.

وسارت خلال العرض فرق من المشاة والمهام الخاصة وسلاح الدبابات والاستطلاع والاقتحام والتخطيط والهندسة والدفاع الجوي ومضادات الدروع و”الانغماسيين”، حيث ظهروا بشكل منظم ودقيق، فيما يشبه عروض الجيوش النظامية.

وشاركت في العروض صفوف من الدبابات والمدرعات وناقلات الجند والمدافع المضادة للطائرات، كما جرى استعراض “المهارات” القتالية للمقاتلين.

وجرى الاستعراض الذي وصف بأنه أكبر عرض عسكري منذ بداية الثورة السورية، ضمن حفل تخريج “دورة الإعداد الجهادي السابعة عشرة لجيش الإسلام”، وأقيم في ساحة مفتوحة في الغوطة الشرقية “على أبواب دمشق”، حسب تعبير مسؤولي الجيش.

وألقى قائد الجيش زهران علوش، الذي حضر إلى جانبه كبار القادة، كلمة حماسية، مخاطبا مقاتليه: “سننطلق من هذه الساحات التي ختمنا فيها دورتنا وإعدادنا وسنستمر في الإعداد، وسنمارس الجهاد”، مضيفا: “سنقاتل دولة المجوس، وسنزلزل حصونهم وسندمرهم”.

Terjemahan Google

Penempatan Tentera Islam yang dipimpin oleh Zahran Aloush, rakaman video majlis graduasi ratusan pejuang itu berlaku berhampiran Damsyik, perarakan tentera yang besar termasuk yang ditawarkan di mana senjata berat dan pelbagai pasukan tentera.

Ia adalah tidak diketahui tarikh kajian semula itu lebih tepat, tetapi pendaftaran dengan jumlah tempoh 20 minit, yang dipaparkan di YouTube Rabu, melalui akaun tersebut bagi pihak tentera Islam. Katanya, Tentera Islam majlis pejuang tamat pengajian dihadiri oleh beberapa 1,700 pejuang.

Pasukan-pasukan yang telah melalui paparan infantri dan tugas-tugas yang kereta kebal dan senjata, peninjauan dan pencerobohan, perancangan, kejuruteraan, pertahanan udara, anti-perisai dan “Alangmasien”, yang muncul dalam yang teratur dan tepat, manakala sama dengan tentera biasa Tawaran.

Dan mengambil bahagian dalam persembahan barisan kereta kebal dan kereta perisai dan pengangkut personel dan senjata anti-pesawat, telah juga dikaji semula “kemahiran” pejuang pertempuran.

Kajian semula, yang digambarkan sebagai perarakan ketenteraan terbesar sejak awal revolusi Syria, dalam menamatkan pengajian daripada “jihad menetapkan sesi ketujuh belas Tentera Islam” majlis yang diadakan di sebuah padang terbuka di Ghouta timur “di pintu Damsyik”, dalam kata-kata pegawai tentera.

Dan melemparkan komander tentera Zahran Aloush, yang hadir kepada pemimpin kanan beliau, perkataan yang bersemangat, memberitahu pejuang beliau: “Kita akan bergerak dari arena ini yang kita berakhir di mana sesi kami dan kami bersedia untuk dan kami akan terus dalam penyediaan, dan akan menjalankan jihad,” sambil menambah: “Kami akan berjuang Negeri Magi, dan Snzlzl benteng-benteng dan Sndmarham mereka”.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: