Posted by: peribadirasulullah | Februari 28, 2014

Lelaki mencuri dan mencarikkan kelambu KAABAH semasa umrah

https://i0.wp.com/images.alwatanvoice.com/news/large/9998442763.jpg

Terjemahan Google

Kesucian dan dicabuli Kaabah , yang menjadikan pelawat sama ada beliau mengerjakan Umrah atau kehidupan pertapaan Haji, dan penglibatan beliau dalam suasana ibadah dan mendekatkan diri kepada Allah untuk membuat dia lupa tahap bahawa kehidupan dan masalahnya.

Ia seolah-olah bahawa beberapa jemaah cuba menarik beberapa rentetan Kaabah, mungkin mereka benang menyimpan bau mereka, atau berfikir bahawa benang itu boleh melindungi mereka dan melindungi keluarga mereka.

Pendapat diubah di kalangan pengulas pada video, dan pelbagai antara kemudahan dianggap sebagai kecurian di tempat yang paling suci, dan sebahagian daripada mereka bersimpati dengan orang-orang, keinginan Mtfhma sengit untuk tinggal di sebelah Kaabah untuk ijazah yang menjadikan mereka cuba untuk mengambil beberapa benang pakaian .

Membawa orang biasanya Umrah atau Haji, “air Zamzam ” untuk berkat, dan “kolam ” dan ” lulus” , dan semua yang datang dari tempat-tempat yang mulia adalah suci dan diberkati , tetapi yang datang thread jemaah Kaabah adalah sesuatu yang baru dan luar biasa, dan memegang dalam masa semantik sama kepada kesanggupan mereka jemaah tinggal di sebelah panjang Kaabah.

للكعبة حرمتها وقدسيتها التي تجعل أي زائر لها سواء لأداء العمرة أو الحج زاهداً في الحياة، وتدخله في جو من التعبد والتقرب إلى الله للدرجة التي تنسيه الحياة ومشاكلها.

ويبدو أن بعض المعتمرين حاول سحب بعض الخيوط من كسوة الكعبة، لعل تلك الخيوط تبقي رائحتها معهم، أو ظناً منهم أن مثل تلك الخيوط قد تحميهم وتحمي عائلاتهم.

تفاوتت الآراء بين المعلقين على الفيديو، وتنوعت بين لائم اعتبر الأمر سرقة في أكثر الأماكن قدسية، ومنهم من تعاطف مع هؤلاء الناس، متفهماً رغبتهم الشديدة بالبقاء بجانب الكعبة إلى الدرجة التي جعلتهم يحاولون أخذ بعض الخيوط من كسوتها.

يحضر الناس عادة من العمرة أو من الحج “ماء زمزم” للتبرك، و”مسابح” و”تمر”، وكل ما يأتي من الأماكن الشريفة فهو مقدس ومبارك، أما أن يأتي المعتمر بخيوط من الكعبة الشريفة فهو أمر جديد ولافت للنظر، ويحمل في الوقت نفسه دلالات على مدى رغبة أولئك المعتمرين في المكوث طويلاً بجانب الكعبة.

SILA LIHAT VIDEO GELAGAT LELAKI BERKENAAN:

http://www.alwatanvoice.com/arabic/news/2014/02/27/501558.html


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: