Posted by: peribadirasulullah | November 30, 2013

Bayi yang lahir semasa ibunya dihukum gantung

https://i1.wp.com/islam.oussoudlalam.com/image/oimage_1385577024.jpg

في واقعة تعد الأولى من نوعها، شهد أهالي منطقة إقليم “كحاريسي” التركي معجزة فريدة من نوعها.

فصباح موسليباسا (28 سنة) إحدى نزيلات السجن المحكوم عليها بالإعدام شنقا وضعت مولوداً ذكراً في كامل صحته أثناء تنفيذ الإعدام بها، وأمام صيحات ودهشة الحضور، هرع طبيب السجن نحوها لاستطلاع سر هذا الجسم الغريب الذي سقط منهـــــا بمجرد خروج روحها إلى بارئها.

وأخرج الطبيب الطفل الذي جاء مبكراً عن موعد ولادته بشهرين، حيث كانت الأم حاملاً بشهرها السابع لكن لم يكن أحد يعلم بأمر حملها، لأنها كانت ممتلئة الجسم ولم تشتك من أعراض الحمل طوال فترة سجنها وهو ما زاد من حيرة الموجودين.

وكانت صباح قد أدينت بقتل زوجها وطفليه بالسم فحكم عليها بالإعدام شنقا وظلت في انتظار الحكم ثلاثة أشهر كاملة.

وفي موعد تنفيذ الإعدام وبعد وضع الحبل حول رقبتها وبمجرد أن انفتحت الخشبة ليسقط جسدها متدلياً فوجئ الحاضرون أنها لم تمت بعد، حيث استمرت قدماها في الحركة بشكل غريب للحظات قصيرة جدا.

وما أن هدأت حتى سقط منها شيء غريب وفي البداية ظن الطبيب أنّ المولود ميت، لأنه كان فاقداً للوعي ولكن بعد أن حاول إنعاشه بعملية تنفس سريعة التقط الطفل أنفاسه وأخذ يصرخ.

Terjemahan Google

Dalam satu insiden yang adalah yang pertama seumpamanya, melihat orang di kawasan itu ” Kharisi ” keajaiban Turki unik.

Vbbah Mosilasa ( 28 tahun ) , salah satu daripada penghuni di dalam penjara, dihukum gantung sampai mati dan melahirkan seorang lelaki dalam kesihatan penuh semasa pelaksanaan, dan di hadapan teriakan dan mengejutkan penonton, bergegas doktor penjara ke arah untuk meninjau misteri UFO yang mendarat mereka sekali anda keluar jiwanya kepada pembuat.

Doktor mengeluarkan kanak-kanak yang datang awal apabila dia dilahirkan dua bulan , di mana ibu mengandung Bashhrha ketujuh, tetapi tidak ada orang yang sedar mengandung, kerana dia adalah montok dan tidak mengadu gejala kehamilan sepanjang tempoh pemenjaraan , yang meningkat daripada kerugian ini.

Pagi didapati bersalah membunuh suaminya dan dua kanak-kanak racun maka dia dihukum gantung sampai mati dan menunggu keputusan itu telah tiga bulan keseluruhan.

Pada tarikh pelaksanaan dan kemudian meletakkan tali di lehernya dan sekali ia membuka jalan bagi kejatuhan badannya tergantung terkejut penonton bahawa ia tidak mempunyai lagi, di mana pergerakan berterusan dalam kakinya saat-saat aneh terlalu pendek.

Dan yang tenang mereka turun sehingga sesuatu yang aneh pada mulanya doktor fikir bahawa bayi itu telah mati , kerana dia tidak sedarkan diri, tetapi selepas dia cuba untuk menghidupkan kembali proses bernafas dengan cepat meningkat kanak-kanak dan mengambil nafas menjerit.

http://islam.oussoudlalam.com/jarima/2992.html


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: