Posted by: peribadirasulullah | Oktober 18, 2013

Duta amerika melawat terowong rahsia HAMAS

https://i1.wp.com/images.alwatanvoice.com/news/large/9998412208.jpg

https://i0.wp.com/images.alwatanvoice.com/news/large/9998412207.jpg

Duta amerika di israeil melawat terowong yang dibina oleh penduduk Palestin untuk membawa bekalan makanan harian . duta amerika menuduh terowong tersebut dibina oleh pihak Hamas untuk  menyerang tentera israeil dan mengancam keamanan penduduk yahudi israeil.

Terjemahan google

Melawat duta AS ke Amerika Syarikat dengan ” Israel” Dan Shapiro terowong Pergerakan “Hamas ” terkemuka dari Semenanjung Gaza untuk ” Israel”.

Satu kenyataan Kedutaan Amerika Syarikat di Tel Aviv , kata akhbar itu , “The Jerusalem Post ” ( Israel) bahawa lawatan Shapiro menunjukkan sokongan Amerika Syarikat untuk keselamatan “Israel” dan hak untuk mempertahankan dirinya.

Shapiro berkata dalam satu kenyataan , ” terkejut dengan apa yang saya lihat di dalam terowong, ia adalah jelas bahawa terowong ini hanya mempunyai satu tujuan : untuk melancarkan serangan terhadap orang awam ,”. Israel ” tentera tentera serta” Israel ”

Sumber-sumber tentera Israel mendakwa bahawa ia mungkin sasaran terowong untuk menyerang tentera Israel, diculik, atau penghantaran militan Palestin dari Gaza kepada ” Israel” untuk melakukan kekejaman terhadap orang awam di bandar-bandar dan kampung-kampung sempadan.

رام الله – دنيا الوطن
زار سفير الولايات المتحدة الاميركية لدى “إسرائيل” دان شابيرو نفق حركة “حماس” المؤدي من قطاع غزة إلى “إسرائيل”.

وأفاد بيان للسفارة الأميركية في تل أبيب، أوردته صحيفة “جيروزاليم بوست” (الإسرائيلية) بأن زيارة شابيرو تظهر دعم الولايات المتحدة لأمن “إسرائيل” وحقها في الدفاع عن نفسها.

وقال شابيرو في البيان “صدمت مما رأيت في النفق، من الواضح أن هذا النفق له غرض واحد فقط: ألا وهو تنفيذ هجمات ضد مدنيين “إسرائيليين” وكذلك جنود الجيش “الإسرائيلي”.

وزعمت مصادر عسكرية إسرائيلية أنه ربما كان الهدف من النفق مهاجمة الجنود الإسرائيليين أو خطفهم أو انتقال المقاومين الفلسطينيين من غزة إلى “إسرائيل” من أجل ارتكاب أعمال وحشية ضد مدنيين في القرى والمدن الحدودية.

http://www.alwatanvoice.com/arabic/news/2013/10/18/448168.html


Responses

  1. Reblogged this on zatisikucinghitam.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: