Posted by: peribadirasulullah | Februari 26, 2013

Pejuang Syria menembak jatuh 2 jet milik Basyar

تمكَّن الثوار السوريون من إسقاط طائرتين حربيتين ومروحية في ريف حلب.

وفي بعض تفاصيل تلك العمليات، قال الجيش السوري الحر: إنه أسقط طائرة حربية في محيط بلدة خان العسل بريف حلب شمال سوريا.

كما أعلن إسقاط مروحية قرب مطار منغ العسكري في ريف إدلب أيضًا، وبث الناشطون صورًا تظهر لحظة تهاوي الطائرة وتحطمها، وقالوا: إن جميع من كانوا فيها لقوا حتفهم.

وفي وقت سابق أمس الاثنين، أعلنت الهيئة العامة للثورة إطلاق صاروخ سكود من اللواء 18 في الناصرية قرب مدينة يبرود باتجاه الشمال.

إلى ذلك، قال ناشطون في سوريا: إن 115 قتيلاً سقطوا أمس في سوريا، معظمهم في دمشق وريفها وإدلب وحلب.

وأفاد ناشطون بأن انفجارًا قويًّا سمع دويه قبيل منتصف الليل في العاصمة دمشق، وأوضح الناشطون أن الانفجار وقع في منطقة العباسيين ويرجح أن يكون ناجمًا عن سيارة مفخخة داخل موقع للدبابات بالقرب من كراجات العباسيين. وأعقب الانفجار تبادلٌ لإطلاق النار في عدد من المناطق.

من جهة أخرى، أعلن أكثر من 300 عسكري سوري انشقاقهم في دمشق وريفها. وتعهد قادة ميدانيون في الجيش الحر بتأمين إيصالهم إلى ذويهم في محافظات حماة وإدلب وحلب. وقال عدد من المنشقين: إن بعض الألوية انشق أكثر من ثلثيها.

إلى ذلك قالت شبكة شام: إن الجيش النظامي قصف براجمات الصواريخ الحجر الأسود في دمشق ومخيم اليرموك للاجئين الفلسطينيين جنوب العاصمة.(مفكرة الاسلام)

http://pls48.net/?mod=articles&ID=1158565

http://translate.google.com/#ar/ms/

Syria pemberontak berjaya untuk menggugurkan dua kapal perang dan helikopter di Aleppo.

Dalam beberapa butir-butir operasi mereka, kata Tentera Syria Percuma: Ia kapal terbang perang jatuh di sekitar bandar Khan madu Brive Aleppo di utara Syria.

Beliau juga mengumumkan helikopter ditembak jatuh berhampiran lapangan terbang tentera Meng juga di desa Idleb, aktivis menyiarkan imej menunjukkan masa ini pesawat dan terhempas imploded, dan berkata: semua orang-orang yang terbunuh.

Terdahulu pada hari Isnin, mengumumkan Pihak Berkuasa Am untuk pelancaran peluru berpandu Scud briged 18 Revolusi di Nasiriyah, berhampiran bandar Yabrud utara.

Tambahan pula, aktivis berkata Syria: 115 orang terbunuh semalam di Syria, kebanyakannya di Damsyik dan desa, Idlib dan Aleppo.

Aktivis melaporkan bahawa satu letupan kuat kedengaran sejurus sebelum tengah malam di ibu negara, Damsyik, dan aktivis berkata letupan berlaku di kawasan golongan Abbasid dan mungkin telah disebabkan oleh bom kereta di dalam tangki berhampiran Abbasiyyah garaj. Letupan itu diikuti dengan pertukaran kebakaran di beberapa kawasan.

Sebaliknya, telah mengumumkan lebih daripada 300 penentang tentera Syria di Damsyik dan desa. Dan berjanji untuk komander dalam tentera kunci bebas untuk mendedahkan mereka kepada keluarga mereka di wilayah Hama dan Idlib dan Aleppo. Beberapa pembangkang: Sesetengah briged berlaku lebih daripada dua pertiga.

Dengan berkata rangkaian Cham: tentera biasa serangan roket Braszmat batu hitam di Damsyik dan Yarmouk kem pelarian Palestin selatan modal (Islammemo)


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: