Posted by: peribadirasulullah | Disember 28, 2012

6 Penipuan yahudi berkaitan makanan

https://i2.wp.com/sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/547868_413858401984243_2022442473_n.jpg

Kebijaksanaan Yahudi Menipu Kita!

Bijak sungguh yahudi memperdayakan kita umat Islam, mereka suruh kita minum susu lembu buatan mereka, tapi mereka minum susu kambing, mereka minum apa yang diminum oleh Nabi kita Muhammad SAW. Mengapa kita tidak ikut nabi kita, kita ikut orang yahudi tapi ternyata mereka mengikut apa yg nabi kita makan dan minum.

Teruskan membongkar kebijaksanaan yahudi menipu umat Islam… Kata-katanya ini adalah bertepatan dengan hadis Rasullulah: “Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil”

Antara ‘barangan mereka’ yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita.

1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi dit tangan mereka.

3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.

5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.

6 . Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni gak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wani ta. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

Secara kesimpulannya para kafir ajen Al-Masih Dajjal ni bukan setakat melemahkan kita dari segi lain namun secara pemakanan kita jua. HATI-HATI kawan!

Shaza’s Photos


Responses

  1. Mereka makan makanan sunnah, makanan yang nabi kita makan sebab tu mereka bijak. Saya ada terbaca blog ni, tapi taktau lah kesahihannya macam mana

    http://mengapa-yahudi-bijak.blogspot.com/

    • Insya Allah, apa yang terkandung dalam blog tersebut benar. Tak salah jika ada persamaan diantara makanan Sunnah Rasulullah SAW dengan makanan yahudi kerana mereka bangsa yang diakui kecerdikan mereka di dalam Al-Quran.

      • susah kalau berurusan dengan melayu nie..sebelum artikal ini keluar pun saya dah selalu cakap kat melayu2 nie…tapi susah sangat….
        terutama bekenaan dengan soya…dalam kitab yahudi mereka mengharamkan langsung makan atau minum soya..tapi melayu2 nie …??? uhhhhh susah nak cakap.sebab melayu bangsa yg suka ikut orang.konon2 moden arrr tu…. kfc,mcd,.kat belgium,cuma ada satu jer mcd…org2 eropah cukup benci apa yg berkaitan yahidi..tak termasuk amarika…!!!tapi melayu2 nie..cukup cintakan barang yahudi…70% pendapatan kfc dunia datangnya dari malaysia…ape nie…ya Allah…makan ayam percik lagi bagus laaa…

      • …!!!…??? uhhhhh saya pun melayu arrr

  2. salam..saya mohon share di blog saya ye…info yg sgt berguna..syukran ๐Ÿ™‚

    • W.Salam, Silakan. Jutaan Terima Kasih di atas perkongsian ilmiah.

  3. tentang daging kambing, saya pernah menghadiri kenduri kahwin yg ada kambing panggang…yang kasihannya, kambing panggang tersebut tak berusik disebabkan, kepercayaan orang-orang kita tentang kolesterolnya yang sangat tinggi….

  4. salam, saya mohon untuk share info nie di blog saya..

    • W.salam, silakan.

      • terima kasih

  5. Saya cuma nak komen pasal maggi ngn soya….maggi bukam mknn org yahudi atau eropah…ia adalah mknn rutin org china….soya sy tak pasti sbb ia adalah kekacang….kita digalakkan mkn kekacang….sbb rasulullah pun menyuruh kita makan kekacang….info yg lain insyaallah betul….

  6. zaman nabi ada kopi ke?

  7. Saya juga merupakan orang Islam, tapi hello?? Mc Donald’s tu tak pernah diwar2kan sebagai makanan berkhasiat. Ini ialah konsep business marketing, bukannya ilmu yang tertulis dalam buku biologi atau medicine.. haiyo.. beza banyak la. Pastikan tulisan anda tu neutral dan tidak berbaur sebarang elemen bias ok. Byk lagi skill penulisan yang harus kamu baiki

  8. Assalamualaikum. Syukron atas perkongsian. Minta izin untuk share yee, semoga dihalalkan

    • W.Salam.Semoga memberi manfaat bersama di dunia dan Akhirat.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: