Posted by: peribadirasulullah | September 18, 2012

Filem menghina Rasulullah SAW

http://i2.ytimg.com/vi/aK7Epvorh_s/mqdefault.jpg

Implikasi dari filem tersebut kepada umat Islam adalah umat Islam akan sentiasa terbayang perbutan Rasulullah SAW sebagaimana terdapat dalam filem tersebut setiap kali umat Islam berselawat kepada Rasulullah SAW.

Betapa bahayanya kesan pandangan mata kepada hati orang mukmin apabila melihat filem tersebut.

Semoga Allah SWT  tetap  memelihara mata hati daripada terbayang kepada kandungan filem tersebut ketika beribadat dan berselawat kepada Rasulullah SAW- Amin Ya Rabbal Alamin

خواطر مسلم

الفيلم المسيء للرسول كامل

خواطر مسلم


Respon

  1. Org yg terbayang adalah org yg kurang imannya. macam mana org yg beriman boleh teringat sex bile sebut nama nabi?

    btw… jgn blame entirely pada puak kafir or pembikin filim. cuba tanya diri kita. Mcm mana kita boleh benarkan ‘islam 2′ menyebarkan fahaman islam yg langsung lari dari ajaran alquran? Mcm mana kita benarkan byk hadith palsu yg menonjolkan sex rasullullah itu kurang sempurna? sedangkan rasullullah itu sempurna?

    • Semoga pembuat/pengeluar/pengarah filem yang beragama Islam ada semangat untuk membantu agama Allah SWT dengan membuat filem-filem Islam secara saintifik dengan munculnya filem-filem menghina Islam. Janganlah pembuat/pengeluar/pengarah filem yang beragama Islam hanya mementingkan keuntungan,keseronokkan, menjamu selera nafsu sahaja sedangkan mereka berpeluang menduduki mendampingi Allah SWT dan duduk di sisi Para Nabi-nabi apabila mereka membuat filem-filem yang menggambarkan keindahan Islam.
      Setakat ini ada juga filem-filem arab yang berkisarkan cerita-cerita nabi dan sebagainya tetapi belum ada filem yang boleh dibuat rujukan oleh umat manusia tentang kesempurnaan Islam, tentang kesempurnaan hukum syariat Islam, tentang penjagaan alam global, tentang ketinggian ilmu-ilmu Islam, tentang ketinggian bahasa balangah dan istilah dalam Al-Quran yang mencabar bangsa arab untuk memahami bahasa arab dan banyak lagi ilmu-ilmu Islam yang tersusun rapi satu-satu persatu sehingga hari Kiamat, malah sehingga jadual kehidupan manusia di Akhirat pun Allah SWT telah terangkan di dalam Al-Quran Al-Karim serta hadis Rasulullah SAW.
      Apa yang dibuat oleh pembuat/pengeluar/pengarah filem yang beragama Islam hanyalah berkisarkan kisah-kisah percintaan,penceraian, lawak-lawak dan sebagai yang tidak membawa pahala di Akhirat bahkan membawa dosa-dosa yang mesti ditanggung di Akhirat nanti.
      Wallahu A’lamu Bissowab.

  2. xyahla berusaha nak tngok sgt….

  3. Janganlah kita terpedaya dengan agenda yahudi & kristian ini yang sememangnya ingin memesongkan akidah dan kepercayaan umat Islam di seluruh dunia. Marilah sama2 kita bantah penerbitan dan penayangan filem ini yang secara jelas menghina junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W. Sekiranya kita kasih kepada Rasulullah S.A.W, ingatlah bahawa tiada seorang manusia pun yang layak membawa watak yang menyerupai baginda. Semoga Allah memelihara kesucian Nabi kita Muhammad S.A.W dan kesucian agama Islam. Jauhkanlah diri kita daripada terperangkap dalam agenda yahudi dan kristian yang semakin tidak senang dengan umat Islam diakhir zaman ini.

  4. mmg dasar iblis betol

  5. lansung takde niat nk tengok n samala mcm lagu ganyang style too. lbh baik kemas rumah. MORAL : KALAU KITA LEMAH (POLITIK, EKONOMI, SOSIAL DLL) MACAM2 ORG BLH BUAT KAT KITA.

  6. bangkit, vedio kehebatan Nabi salaulahuailaihiwasalam yg sebenar…kit abuat vedio yg sebanar

    • Filem tersebut boleh dilihat apabila anda copy perkataan arab yang saya paparkan.
      الفيلم المسيء للرسول كامل dan paste pada youtube


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori