Posted by: peribadirasulullah | Mei 21, 2011

Keindahan Azan membawa saya mengenali Allah SWT

https://i2.wp.com/www.awda-dawa.com/App/Upload/articles/4158.jpg

Penganut agama hindu (30tahun ) yang bertugas di Kuwait memeluk Islam setelah terpukau dengan suara Azan, kini sudah 3 memeluk Islam.

Terjemahan Google

Nama sebelum Islam Ganesha, dan agama Hindu, dan India, usia sekarang tiga puluh tahun, tiga tahun yang paling aman yang lalu, Puji Tuhan, orang ini memilih nya cara Sire untuk membimbing para petani dan, seperti yang dijelaskan oleh para saintis kita yang terhormat bahawa ketika Tuhan mahu Abdul pedoman itu menetes atas penyebab langit tuberkulosis dan untuk mencuci debu perselingkuhan dan memudar jantung Viglo dan pencerahan wawasan melihat jalan yang lurus dan mula menghirup udara Islam yang murni ..

Orang ketika aku duduk dengan dia untuk bertanya tentang kisah masuk Islam Saya terkejut dengan apa yang saya melihat maklumat dan budaya dari besar keagamaan, Vsrd berkata: Aku mengasihi Tuhan sehingga memilih saya kerja di Kuwait membawa saya lebih dekat kepadanya dia bekerja dalam “Jawatankuasa Bantuan Langsung” dan mengatakan: “Ketika saya datang ke Kuwait telinga saya mendengar suara doa adalah yang terbesar terbang tinggi .. Allah Maha Besar, tidak ada Tuhan selain Allah, tetapi aku tidak peduli tapi aku punya teman dengan saya mendesak saya untuk mengambil tindakan dan memanggil saya untuk menyembah Allah saja dan meninggalkan kultus perselingkuhan dan memudar, tapi bagaimana sukar saya kepada agama nenek moyang saya!?

Dia menambah: Terbaik membantu saya untuk masuk ke dalam Islam Muslim view as mereka berdoa berjamaah, anda melihat mereka meninggalkan pekerjaan mereka dan berdiri bersama-sama dan jika mereka adalah struktur simen padat tidak menguasai dan tidak semua orang Abdel adalah sama di hadapan Allah, aku melihat berdiri pengurus di samping tempat tidur, aku mengambil saya bertanya pada diri sendiri apa agama ini? Dan lihat apa rahsia yang membuat pengurus berdiri di sampingnya, faktor ini sangat sederhana!?

Dan kembali, rakan sekerja saya di pejabat mengajak saya untuk masuk di bawah panji dewa Tidak selain Allah dan Muhammad adalah Rasulullah, dan membawa saya buku dari IPC, berkata: saya mengambil baca di buku-buku dan mengambil asli dengan sembahyang Jumaat Muslim, dan saya menonton TV saya lakukan, seperti yang dilakukan Muslim dan ketika saya menerima bulan hal-hal yang baik untuk diam tidak Aslam selepas, dan mengambil masa yang lama untuk melakukan perbandingan antara Islam dan menyembah dan akhirnya upgrade ke kenaikan dan bahawa tiada tuhan selain Allah dan bahawa Nabi Muhammad adalah utusan Allah ..

Islam adalah agama kehidupan yang menghormati martabat manusia dan melindungi paparan dan melindunginya dari segala kejahatan dalam Islam adalah satu Allah, tetapi di lain selain Islam pasti tidak ada yang salah dengan apa yang tahyul lebih dan omong kosong, dan Islam berdiri semua orang sama tidak kedudukan kewangan anda berdiri kaya dalam memimpin dan membuat orang miskin di belakang lutut seperti dalam lain agama dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah oleh Sultan.

Ketika ditanya apakah dia bepergian India setelah Islam?

– Dia menjawab: “Ya, saya telah bepergian dan ketika saya menawarkan untuk keluarga saya untuk Islam, mereka berkata: anda di Kuwait, seorang Muslim, saya berkata kepada mereka: Ya, mereka berkata:” Ini harus menjejaki apa ibadah ayah dan datuk-nenek, aku mengatakan kepada mereka: Bagaimana bisa begitu, anda telah membimbing saya ke jalan yang benar tidak akan pernah kembali dengan dia, dan sudah berdiri di wajah mereka ketika mereka melihat saya dan berkeras pada kedudukan saya, mereka berkata: diusir menyertainya, dan biarlah saya dan perniagaan saya, dan berkahwin dengan seorang Muslim dan Tuhan memberkati saya dengan Bold aku disebut “The Cheetah” Seperti salah satu orang yang saya cintai dari orang-orang baik dari Kuwait.

Adakah anda melakukan umrah atau haji?

– Balas begitu bahagia, ya, aku diberkati Tuhan umrah dan melawat rumah di mana anda dan Kaabah Kudus, maka Allah menulis haji saya dan rasakan ketika ia melihat Kaabah untuk pertama kalinya? Dia berkata: menangis menangis secara serius, dan aku berharap aku tinggal di tempat ini murni sampai aku mati, aku tinggal dan meminta pengampunan dari Tuhan untuk apa yang telah berlalu dalam hidup saya adalah jauh dari ketidakadilan dan kebencian.

Dan Nabi yang dipilih Apa yang anda kenal dia?

– Memang, mengejutkan saya ketika dia memberitahu saya dari titik tertentu anda ingin memberitahu anda, dari lahir dan berkat Allah atas dia, atau pada mandat, misi, atau untuk pembukaan Mekah, Kemuliaan bagi Allah mempunyai budaya Muslim besar, dia menceritakan apa yang ia tahu dari Adnan Nabi berkata: Sang ayah meninggal berada di rahim, dan dibesarkan dalam batas-batas pamannya Abu Talib, dan bekerja menggembalakan domba, dan doa-doa Allah dan saw diketahui semua orang, mengambil “Jujur” Setiausaha “, dan kemudian dalam perdagangan dan bepergian dengan pamannya Abu Talib.

Ketika saya mendengar ibunya gadis Khadijah Khuwaylid terkenal dan memintanya untuk berdagang dengan wang mereka sendiri, dan belas kasihan dan berkat-berkat Allah dari Quraisy, terjadi bantalan dan perkadaran.

Setelah penjual mempunyai Nabi tumbuh perdagangan dan memenangi berkata: jujur ​​menyebutnya jujur ​​dan boleh dipercayai, dan kemudian akan Yang Maha Kuasa untuk menikahi Nabi Ms Khadijah gadis Khuwaylid, yang taat Ya isteri selamat untuk suaminya, dan telah menarik dari tangan Nabi ketika Allah menurunkan wahyu itu sebelahnya sepenuh hati menyokongnya dalam panggilan kepada Islam, dan mengatakan dia terkenal: “Allah tidak akan aib pernah Allah” Wahai Rasul Allah, “dan membawanya ke tempat sampah kertas Naufal, anak bibinya, yang mengatakan Nabi:” Wahai bahawa saya akan hadir ketika engkau daripada mereka, berkata: “atau Mkrjohnny”, ia berkata: Ya , tetapi Allah memberkati anda dan Sinasrk kemenangan dan pembukaan.

Adakah anda menjaga Al-Quran dari dia?

– Said ya: Simpan Copy dari dua belas pagar pendek dan cuba untuk menyimpan banyak itu.

Apa yang anda katakan kepada non-Muslim?

– Saya katakan kepada mereka: Bawalah adalah suci bagi anda, Islam adalah agama kebenaran dan keadilan, dusta dan fitnah di non-Islam, Islam adalah pendekatan benar Tuhan, tapi datang bani aksen saya dan Ithaoroa saya dan saya pada kecekapan itu menunjukkan mereka bahawa firman Allah dari sebelum tahun 1400 adalah jalan yang tepat, dan di bawah itu kufur ..

Terima kasih Tuhan yang paling aman di tangan dua orang yang menyebut mereka masuk Islam menjelaskan Tuhan dada mereka, dan saya menjemput semua Hikhaltunai Mereka adalah ajaran-ajaran panggilan Islam untuk kebijaksanaan dan khutbah yang indah, dan begitu memerintahkan Habib untuk panggilan ke panggilan pekerja Allah dan Pengarah panggilan, dan kebaikan semua adalah Tuhan untuk membimbing tangannya pada lelaki atau wanita, itu akan menjadi keuntungan Hari whereon baik harta maupun anak-anak Allah datang hanya dengan suara hati.

اسمه قبل الإسلام كان غنيش، وكانت ديانته الهندوسية، وبلده الهند، وعمره الآن ثلاثون عاماً، وأسلم منذ ثلاثة أعوام، سبحان الله هذا الإنسان اختار له المولى طرق الهداية والفلاح، وكما أوضح علماؤنا الأجلاء أنه عندما يريد الله لعبد الهداية فإنه تتقاطر عليه الأسباب من السماء لتغسل درن وغبار الكفر والبهتان فيجلو القلب وتنور البصيرة فيرى الطريق المستقيم ويبدأ في استنشاق هواء الإسلام النقي..

ذلك الرجل عندما جلست معه لكي أسأله عن قصة إسلامه هالني ما رأيت لديه من معلومات وثقافة دينية كبيرة، فسرد يقول: لقد أحبني المولى وذلك بأن اختار لي عملاً في الكويت يقربني إليه فهو يعمل في “لجنة العون المباشر” ويروي قائلاً: عندما أتيت إلى الكويت سمعت أذني صوت الأذان عاليةً خفاقةً الله أكبر.. الله أكبر، لا اله إلا الله، ولكني لا أبالي غير أن لي صديق معي في العمل أخذ يحثني ويدعوني إلى عبادة الله وحده وترك عبادة الكفر والبهتان ولكن كيف وأنا متشدد لدين آبائي وأجدادي!؟

ويضيف قائلاً: أجمل ما ساعدني على الدخول في الإسلام منظر المسلمين وهم يؤدون الصلاة في جماعة, تراهم يتركون أعمالهم ويقفون جميعًا صفًّا واحدًا كأنهم بنيان مرصوص لا سيد ولا عبد فالكل سواسية أمام الله رأيت المدير يقف بجوار الفرَّاش، فأخذت أسأل نفسي ما هذا الدين؟ وترى ما هو السر الذي يجعل المدير يقف بجواره هذا العامل البسيط!!!؟

وعاود زميلي في العمل في دعوته لي بالدخول تحت لواء لا اله إلا الله محمد رسول الله، وأحضر لي كتب من الـ IPC ويقول: أخذت أقرأ في هذه الكتب وأخذت أصلي مع المسلمين صلاة الجمعة وأنا أشاهد التلفزيون أفعل مثلما يفعل المسلمون وعندما أقبل شهر الخيرات صمت ولم أسلم بعد، وأخذت وقتاً طويلاً في إجراء المقارنة بين الإسلام وما أعبد وانتهى بي المطاف إلى العروج والارتقاء إلى أنه لا إله إلا الله وأن سيدنا محمدًا رسول الله..

فالإسلام دين حياة يحترم كرامة الإنسان ويصون عرضه ويحميه من كل سوء, في الإسلام إله واحد, أما في غير الإسلام فحدث ولا حرج فما أكثر الخزعبلات والتفاهات, وفي الإسلام يقف الكل سواسية فلا حسب وضعك المادي يقف الغني في الصدارة والمقدمة والفقير في مؤخرة الركب كما في الأديان الأخرى التي ما أنزل الله بها من سلطان.

وبسؤاله هل سافرت الهند بعد الإسلام؟

– أجابني قائلاً: نعم لقد سافرت وعندما عرضت على أهلي الإسلام، قالوا لي: أنت في الكويت مسلم، قلت لهم: نعم، قالوا: أما هنا فلا بد وأن تتبع ما يعبد آبائك وأجدادك، قلت لهم: كيف ذلك, لقد هداني الله الصراط المستقيم ولن أرجع عنه أبدًا، وبالفعل صمدت في وجوههم وبعدما رأوني مصرًّا على موقفي قالوا: اخلوا سبيله، ودعوني وشأني، وتزوجت من مسلمة ورزقني الله بولد فسميته “فهد” أسوة بأحد أحبائي من أهل الكويت الأخيار.

هل أديت العمرة أو الحج؟

– رد بسعادة عارمة, نعم لقد رزقني الله العمرة وفيها قمت بزيارة بيته الحرام والكعبة المشرفة، وبعد ذلك كتب الله لي الحج وعن شعوره عندما رأى الكعبة المشرفة لأول مرة؟ قال: أخذت أبكي بكاءً شديدًا، وتمنيت لو بقيت في هذا المكان الطاهر حتى أموت, ومكثت أستغفر ربي على ما مضى من حياتي في غيابة الظلم والبهتان.

وعن النبي المختار ماذا تعرف عنه؟

– الحقيقة أنه أدهشني عندما قال لي من أي نقطة تريد أن أحدثك، عن مولده صلوات الله وسلامه عليه، أم عن البعثة والتكليف، أم عن فتح مكة، فسبحان الله لديه ثقافة إسلامية كبيرة بدأ يروي لي ما يعرفه عن النبي العدنان قائلاً: لقد مات أبوه وهو في بطن أمه، ونشأ وترعرع في كنف عمه أبو طالب، واشتغل برعي الأغنام، وكان صلوات الله وسلامه عليه معروف لدى الجميع “بالصادق الأمين”, وبعد ذلك أخذ في التجارة وسافر مع عمه أبو طالب.

وعندما سمعت عنه أمنا خديجة بنت خويلد وعن سمعته الطيبة طلبت منه أن يتاجر لها بأموالها، وكانت رحمة الله وبركاته عليها من سادات قريش حسبًا ونسبًا.

وبعدما تاجر لها الرسول نمت تجارتها وربحت قالت: صدق من سماه الصادق الأمين، وبعد ذلك شاء العلي القدير أن يتزوج الرسول بالسيدة خديجة بنت خويلد، وكانت نعم الزوجة المطيعة الصالحة لزوجها، وشدت من أزر النبي عندما أنزل الله عليه الوحي وكانت بجواره قلبًا وقالبًا تسانده في دعوته إلى الإسلام، وقالت له كلمتها المشهورة: “والله لن يخزيك الله أبدًا يا رسول الله”, وأخذته إلى ورقة بن نوفل وهو ابن خالتها والذي قال للنبي: يا ليتني أكون موجودًا عندما يخرجوك منها، قال: “أو مخرجوني”، قال: نعم، ولكن الله سينصرك وينعم عليك بالنصر والفتح.

القرآن الكريم هل تحفظ منه شيئاً؟

– قال نعم: أحفظ اثنا عشر سورة من قصار السور وأسعى لحفظ الكثير منه.

ماذا تقول لغير المسلمين؟

– أقول لهم: ارجعوا هو أزكى لكم, فالإسلام دين حق وعدالة والباطل والبهتان في غير الإسلام، فالإسلام هو المنهج الرباني الصحيح، وليأتِ أبناء لهجتي وليتحاوروا معي وأنا على كفاءة بأن أظهر لهم أن ما أنزله الله من قبل 1400 عاماً هو الصراط السوي، وما دونه فهو كفر..

والحمد لله أسلم على يدي شخصان دعوتهم للإسلام فشرح الله صدرهم, وأنا أدعو كل من يخالطني فتلك هي تعاليم الإسلام الدعوة بالحكمة والموعظة الحسنة، وهكذا أمرنا الحبيب بأن ندعو إلى الله فالعامل يدعو والمدير يدعو, والخير كل الخير لمن يهدي الله على يديه رجل أو امرأة, فتلك ستكون حسنات يوم لا ينفع مال ولا بنون إلا من أتى الله بقلب سليم.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: