Posted by: peribadirasulullah | Ogos 13, 2010

Video kematian Syeikh Uthaimin diantara ulamak yang tidak menyembah raja boneka amerika di arab saudi

https://i2.wp.com/ak2.static.dailymotion.com/static/video/587/715/11517785:jpeg_preview_medium.jpg

Diantara ulamak yang memilki jutaan pengikut di seluruh dunia dan mampu melaksanakan Syariat Islamiah di wilayah yang di diaminya di Qassim, Arab saudi tanpa mengharap bantuan raja Makkah yang menjadi boneka amerika dan yahudi.

Lihatlah anugerah Allah SWT kepada Ulamak Yang tidak memperdagangkan agama Allah SWT, Ribuan orang mengiringi jenazahnya ke kubur bersama doa para Malaikat dan Rasulullah menunggunya untuk berslaman sebagai tanda penghormatan ke atas perjuangannya.

Janganlah kita jadi seperti  mayat seperti penagih dadah yang tidak boleh dimandikan kecuali dengan bahan kimia, tiada orang yang mengiringinya ke makam dan pemergiannya tidak ditangisi.

Diantara tanda kebesaran seseorang adalah apabila dilahirkan disambut oleh semua mahkluk dan apabila matinya ditangisi setiap lapisan masyarakat tanpa paksaan dan pura-pura.


Responses

 1. masih ada yg menangisi kematian sorg yg bgelar pnagih2 dadah, mngiringinya ke kubur & mdoakn mrk.
  smoga pnyakit itu sbg pnghapus dosa mrk. smoga ALLAH mngampunkn dosa mrk & dosa2 kita. Amin.

  siapalah kita utk mltkkn hukuman. bgmn nasib kita? amalan kita pun belum tntu dtrima ALLAH, smoga ALLAH mnerima amalan kita. Amin.

  hati-hati bila berkata. banyak kata bnyk dosa. tegur mnegur dlm islam. tiada insan tdk buat ksilapn kcuali Nabi Muhammad S.A.W.

  • Yakinlah dengan hukum feqah dan hukum Tauhid, jika hukum feqah mengatakan haram tentang dadah dan hukum Tauhid pula mengatakan orang-orang yang bersifat dengan sifat bukan Islam maka hukumnya bukan Islam. Maksud Iman adalah beriman dengan hati segala kebaikkan Al-Quran dan Ajaran Rasulullah, ikrar dengan lidah atau mengeluarkan kata-kata yang sama dengan kata-kata Rasulullah SAW yakni tidak berkata-kata seperti kata-kata orang munafiq, sementara maksud menzahirkan iman dengan Jawarih adalah bermaksud semua pergerakkan kaki, tangan, lidah atau semua anggota adalah menzahirkan atau membayangkan kandungan hati. jika kita minum dadah, apakah perbuatan minum tersebut digerakkan oleh hati yang disinari iman dan Islam serta Ihsan ? saya yakin dan percaya Tindakan Rasulullah tidak menyentuh rokok dan dadah serta lain-lain perbuatan mazmumah adalah benar dan betul. Wallahhu A’lam.

 2. salam

  saya setuju dengan sexy..jangan sesekali menghina orang lain dalam tulisan anda.. mmg menagih dadah diharamkan dan membawa kemudaratan tapi adakah anda yang menentukan untung nasib mereka di akhirat sana? kenapa menghina bukan membuka jalan taubat bagi mereka? berdakwahlah dengan tulisan dan perkataan yang baik..

  tegur menegur dalam berdakwah, kita memperbetulkan mana yang silap. apapun, terdapat banyak pengisian yang saya perolehi dari sini.

  • saya akui pendapat anda senyum dan sexy. saya dan beberapa orang kakitangan kesihatan sahaja yang selalu memandikan mereka di tempat saya bertugas, setiap kali ada kes seperti ini, hanya bahagian agama sahaja yang bertugas. Dimanakah sanak-saudara mereka selama ini, kadang-kadang didalam penjara banduan HIV yang hampir mati disebabkan dadah, sesama mereka sahaja yang berurusan, jika anda lihat sendiri kedudukan mereka didalam penjara dan pusat serenti anda akan menangis kerana mereka hanya menunggu kematian sahaja, mereka tidak boleh bergerak, mereka kaku, mereka seorang diri menghadapi kematian. Setelah mati tidak berani seseorang pun menyentuh mereka, petugas yang bertugas terpaksa memakai pakaian khas untuk berurusan dengan jenazah mereka. Kita tahu syurga dan neraka ditangan Allah SWT tetapi ingatlah kepada firman Allah SWT
   Surah Al-Baqarah : ayat :195.
   “Dan belanjakanlah (harta bendamu) di jalan Allah, dan janganlah kamu menjatuhkan dirimu sendiri ke dalam kebinasaan, dan berbuat baiklah, karena sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik. ”
   Janganlah kita persalahkan Allah SWT dalam perbuatan kita, Allah SWT telah memberi kebebbasan untuk kita membuat pilihan sesungguhnya Allah SWT tidak bersekutu dengan tindakan kita.
   Surah Ali Imran, Ayat : 117.” Perumpamaan harta yang mereka nafkahkan di dalam kehidupan dunia ini, adalah seperti perumpamaan angin yang mengandung hawa yang sangat dingin, yang menimpa tanaman kaum yang menganiaya diri sendiri, lalu angin itu merusaknya. Allah tidak menganiaya mereka, akan tetapi merekalah yang menganiaya diri mereka sendiri. ”
   dan Sesungguhnya Allah SWT tidak pernah menyuruh kepada kejahatan Surah Al-A’raf ,ayat : 28.
   ” Dan apabila mereka melakukan perbuatan keji
   [532], mereka berkata: “Kami mendapati nenek moyang kami mengerjakan yang demikian itu, dan Allah menyuruh kami mengerjakannya.” Katakanlah: “Sesungguhnya Allah tidak menyuruh (mengerjakan) perbuatan yang keji.” Mengapa kamu mengada-adakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui?

   Dalam ayat yang lain pula Allah SWT menerangkan bahawa orang yang melakukan kejahatan itu adalah mengikut perintah Syaitan,
   Surah A-Baqarah,ayat : 169. “Sesungguhnya syaitan itu hanya menyuruh kamu berbuat jahat dan keji, dan mengatakan terhadap Allah apa yang tidak kamu ketahui. ”
   betapa pandainya syaitan meletakkan kesalahan perbuatan manusia kepada Allah SWT sedangkan punca sebenar kejahatan adalah daripada Syaitan kerana Allah SWT telah memberi kebebasan kita di atas dunia ini untuk manusia dan syaitan serta jin membuat pilihan terbaik setelah Allah SWT membekalkan kepada mereka akal, Kitab Al-Quran dan utusan para Nabi-Nabi Allah SWT. sementara di akhirat mereka tidak lagi memberi kebebasan tetapi semua keputusan adalah ditangan Allah SWT. Wallahhu A’lam.

 3. nice blog..salam kenal.ditunggu kunjungan baliknya..:)


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: