Posted by: peribadirasulullah | Julai 29, 2010

Sungai-sungai yang muncul di dasar padang pasir Semenanjung Arab tanda hampir kiamat

https://i2.wp.com/kaheel7.com/userimages/al_khali_00.JPG

Sesungguhnya, tidak akan terjadi hari kiamat sampai tanah Arab menjadi padang rumput dan sungai-sungai”. ….

Para Saintis  masa kini  menegaskan bahawa wilayah semenanjung Arab pada suatu masa akan datang akan memiliki padang rumput dan sungai-sungai.

https://i0.wp.com/kaheel7.com/userimages/al_khali_2.JPG

Hal tersebut nampak dengan jelas  pada gambar yang dirakamkan oleh  NASA lokasi Jazirah Arab  atau Semenanjung Arab dan terdapat di dalamnya bekas sungai dan danau yang terkubur di bawah tanah ribuan tahun yang lalu, bahawa daerah ini, oleh kerana berbagai sebab yang terdapat pada  daerah-daerah tersebut dan peredaran cuaca serta  keadaan bumi  tersebut akan kembali subur  seperti sedia kala, seperti yang pernah disabdakan Nabi SAW: ” Sesungguhnya, tidak akan terjadi hari kiamat sehingga Semenanjung  tanah Arab menjadi padang rumput dan sungai-sungai ”. (Muslim)

Kerana itu marilah kita merenung bersama  akan mukjizat ini yang membuktikan kebenaran Sabda Nabi SAW  pada era zaman sekarang ini.


Responses

  1. TERBUKTI SUDAH AL QURAN ITU BENAR.

    BUKTI APA LAGI YANG MEREKA INGINKAN !!!

    • BANYAK SUDAH TANDA-TANDA HAMPIR KIAMAT YANG KITA NAMPAK.SEDARLAH WAHAI MANUSIA.DUNIA INI HANYA TEMPAT PERSINGGAHAN DAN UJIAN.DI AKHIRAT ADALAH YANG KEKAL ABADI.KEMBALI LAH PADA AGAMA ALLAH…IKUT LAH SEGALA SURUHANYA..INSYAALLAH KITA AKAN HIDUP BAHAGIA DAN AMAN DI SANA..

  2. SEPATUTNYALAH BAGI PARA SAINTIS DAN TEKNOLOJIS HARI INI MENGAKUI KEHEBATAN ALLAH MENCIPTA PELBAGAI RUPA BENTUK KEJADIAN ALAM YANG TIDAK DAPAT DITIRU OLEH MANUSIA DAN TELAH MENGUTUS RASULULLAH DENGAN KEBENARAN FAKTA YANG NYATA DAN TERSEMBUNYI PADA HADIS DAN ALQURAN…..BUKANNYA SIBUK MEMBUANG UMUR DAN WAKTU BERHARGA DALAM MEMBINA KEUNTUNGAN YANG SEMENTARA DAN PALSU DENGAN MEREKACIPTA ALAT2 DAN SENJATA2 YANG KONONNYA MODEN LAGI CANGGIH , PADAHAL BELUM ADA SUATU CIPTAAN PUN YANG DAPAT MENANDINGI CIPTAAAN ALLAH DILANGIT DAN BUMI, PADAHAL YANG SEBENARNYA SEGALA CIPTAAN MEREKA ITU PADA HAKIKATNYA AKAN MENCEMARKAN SERTA MEMUSNAHKAN ALAM DAN KEMANUSIAAN SEDANGKAN DUNIA SEMAKIN HARI SEMAKIN HAMPIR KEPADA KEMUSNAHAN…….DAN QIAMAT………..YANG PASTI TERJADI.

  3. Subhanalloh… Tanda2 Qiyamat Telah Bermunculan… Persiapkanlah Diri Sedini Mungkin… Bertaubatlah Wahay Umat Manusia


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: