Posted by: peribadirasulullah | Julai 20, 2010

Gambar Nasib Al-Aqsa akan datang….

https://i0.wp.com/filaty.com/i/1003/34021/24960_1353393027647_1016042369_1046963_7436428_n.jpg

أعوذُ باللهِ من الشيطانِ الرَّجيم
بسم الله الرَّحمن الرَّحيم
﴿ فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ (36)
رِجَالٌ لَّا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَن ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِيتَاء الزَّكَاةِ يَخَافُونَ يَوْماً تَتَقَلَّبُ فِيهِ الْقُلُوبُ وَالْأَبْصَارُ (37)
لِيَجْزِيَهُمُ اللَّهُ أَحْسَنَ مَا عَمِلُوا وَيَزِيدَهُم مِّن فَضْلِهِ وَاللَّهُ يَرْزُقُ مَن يَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ

سورةُ النّور:36-38

Surah An-Nur .Ayat : 36.

Bertasbih[1041] kepada Allah di masjid-masjid yang telah diperintahkan untuk dimuliakan dan disebut nama-Nya di dalamnya, pada waktu pagi dan waktu petang,

[1041]. Yang bertasbih ialah laki-laki yang tersebut pada ayat 37 berikut.

Surah An-Nur .Ayat : 37.

laki-laki yang tidak dilalaikan oleh perniagaan dan tidak (pula) oleh jual beli dari mengingati Allah, dan (dari) mendirikan sembahyang, dan (dari) membayarkan zakat. Mereka takut kepada suatu hari yang (di hari itu) hati dan penglihatan menjadi goncang.

Surah An-Nur .Ayat : 38.
(Meraka mengerjakan yang demikian itu) supaya Allah memberikan balasan kepada mereka (dengan balasan) yang lebih baik dari apa yang telah mereka kerjakan, dan supaya ALlah menambah karunia-Nya kepada mereka. Dan Allah memberi rezki kepada siapa yang dikehendaki-Nya tanpa batas.


Responses

  1. hoi baghal tu bukan masjid al aqsa la bodo…tu doom of the rock…buta kayu

    • Cuba perhati di belakang kubah kuning tu, ada kubah hitam, itulah masjid Al-Aqsa yang saya maksudkan, semua kawasan tersebut adalah tanah haram yang telah di sucikan Nabi-Nabi Allah. Jika nak pasti betul-betul yang mana masjid Al-Aqsa, cuba lihat dalam tajuk : Isra’ dan Mikraj . harap maaf. Ribuan Terima Kasih di atas teguran anda.

    • saudara wolverine….sbnrnya dome of rock tu termasuk dalam kawasan masjid al-aqsa…..jd sbenarnya maksud penulis masa akan dtg semua binaan bgunan termasuk masjid yg berada dlm kawasan masjid al aqsa akan runtuh…..hrp saudara faham denhan jelas…..

    • Agak-agaknya, siapalah sebenarnya yang baghal, yang bodo, dan yang buta kayu. Pak Cik Wolverine, itu BUKAN doom of the rock, tetapi Dome Of The Rock. Budak darjah satu pun tahu mengeja. Nama bukan main sedap, tetapi…

      Doom of The Rock = Aku nak tulis pun tak sampai hati.
      Dome of The Rock = Kubah Batu.

      • saya pun tahu, saya dah terima pendapat anda. bagi umat Islam semua kawasan itu adalah Al-Quds tempat suci umat Islam, tak kira kubah batu ke, mimbar ke, itu semua binaan tetapi apa ada dalam tanah suci, ianya adalah suci dan bangunan yang dibina untuk meneduh batu yang Nabi Muhammad pijak pun adalah dalam kawasan tanah suci, semua tanah Palestin pun adalah lambang kebesaran Allah SWT, Cuba baca ayat ini dan fahami sendiri, apa yang anda katakan memang benar, mungkin anda tidak memahami konsep sempadan tanah suci Al-Quds mengikut kaedah Islam :

        Surah Al-Isra’ ayat :1. Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Al Masjidil Haram ke Al Masjidil Aqsha yang telah Kami berkahi sekelilingnya[847] agar Kami perlihatkan kepadanya sebagian dari tanda-tanda (kebesaran) Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.
        [847]. Maksudnya: Al Masjidil Aqsha dan daerah-daerah sekitarnya dapat berkat dari Allah dengan diturunkan nabi-nabi di negeri itu dan kesuburan tanahnya.
        Salam Ukhuwah Fillah.

  2. mana satu masjid aqsa ni?????

    • Gambar Masjid Al-Aqsa dalam gambar tu tak ada, sebab terletak dibelakang sana dan dah hancur menjadi debu… Nauzubillah.. Semoga Allah SWT selamatkan Masjid Al-Aqsa dari perbuatan ini oleh makhluk ciptaan Allah SWT yang amat keji tetapi cerdik ini. Rasulullah SAW dan Umat Islam adalah golongan yang cerdik dan beriman kepada Allah SWT, Yahudi cerdik tetapi sentiasa menentang perintah Allah SWT ….Amin Ya Rabbal Alamin.

  3. wolverine memang bodoh n buta kayu
    kalau nak tegur pun tegur laa elok-elok
    tak yah beria nak maki-maki mcm tu..dasar
    buta hati..

  4. Ya Allah selamatkanlah Palestin dan Baitulmaqdis
    dari di hancurkan yahudi laknatullah dan juga
    sekutunya(Amerika setan)..Amin.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: