Posted by: peribadirasulullah | Julai 19, 2010

Busta Rhymes penyanyi amerika menggunakan ayat surah Al-Fatihah sebagai permulaan lagunya

https://i0.wp.com/www.hespress.com/_img/bustablack.jpg

Penyanyi amerika menggunakan surah Al-Fatihah sebagai suara latar dalam nyanyiannya. Inilah siri penghinaan terhadap ayat-ayat  suci Al-Quran dan sebagai tanda Kiamat hampir tiba. Di Malaysia sendiri ramai kumpulan nasyid telah mengalunkan ayat-ayat suci Al-Quran dan Zikir bersama muzik tanpa segan dan silu, contohnya Perkataan     , اللهُ  .. اللهُ  … اللهُ  سبحان الله والحمد لله والله أكبر  dan lain-lain lafaz zikir dipersendakan dan dipermainkan serta diperdagangkan dengan tanpa nilai. Proses yang dirancang begitu rapi dan lama, telah berjaya menjadikan lafaz-lafaz suci dalam Islam lebih hina dari lain-lain perkataan seperti  lagu kebangsaan dan lafaz ikrar lebih mulia daripada Al-Quran dan tidak boleh dipersendakan, jika ada orang ingin menghina lagu neragaku dan lafaz ikrar, pasti ada pihak yang mempertahanknnya  dan membawa isu tersebut ke pihak pengadilan mahkamah, tetapi apabila lafaz-lafaz suci ini diperhinakan secara tidak langsung, maka tiada sesiapa pun sanggup membela Kalimah Allah SWT.

Sebagai bukti sila layari : http://www.hespress.com/?browser=view&EgyxpID=10594

مغني أمريكي يستخدم بداية سورة الفاتحة في أغنيته

ويستمر مسلسل تدنيس القرآن بالغناء

استغلالا لضعف الردود الإسلامية التي تصدر بشكل محتشم إبّان المسّ بالتدنيس بالمقدّسات الربّانية، يتمّ هذه الأيام عبر اليوتوب ترويج أغنية تدنّس القرءان الكريم بالغناء، حيث يقوم أحد المغنين باستخدام بداية سورة الفاتحة أكثر من مرّة بالأغنية المُسمّاة ARAB MONEY لمغني الهيبهوب Busta Rhymes، والمسجلة في هذه النسخة بكل من رون بروز، ودايدي، وسويت بيتز، وتي بين، وأكون، وليل واين.

ويعرض مقطع اليوتوب الموضوع منذ 27 نونبر 2008 الأغنية العابثة بكلام الله على إيقاع راقص غربي بشكل كامل جذب مشاهدة ما يفوق خمسمائة وثمانية وخمسين ألف وسبعمائة وأربعة وأربعين فردا، إلى غاية رقن هذه السطور، بتقييم من طرف ألف ومئة وستة وتسعين زائرا يمنحون الأغنية العابثة ما يعادل الأربعة والنصف من الخمسة.

ويعتبر Busta Rhymes اسما فنيا لتريفور تاهييمين سميث، الأمريكي الجنسية، المزداد بتاريخ 20 ماي 1972 ببروكلين ـ نيويورك، بدأ مسيرته منذ سنة 1990 بشكل جعله يجمع حاليا بين الغناء والإنتاج والتلحين والتمثيل، بمجموع ثمان ألبومات غنائية، ويروج بشكل غير مدقّق كونه مسلما.

وتأتي هذه الفضيحة الجديدة التي تستوجب الردّ من طرف الذّائدين عن المقدّسات والساهرين على مراعاة الحقوق واحترامها  أسابيع فقط بعد فضيحة المغني الإسباني الجنسية والمغربي الأصل مرزوق منغي الذي أقدم على نفس التدنيس لكلام الإله عبر جعل آيات بينات من سورة القلم كخلفية صوتية لمقدمة إحدى أغاني ألبومه “دِي لاَ نادَا” المُصدر من مدينة مليلية، وهو أمر لم يتلقى إدّانة ووقوفا بالحجم الذي كان يستدعيه هول الحدث.


Responses

 1. subahanallah ayat-ayat al-quraan di permainkan artis negara barat…
  perkara ini tidak oleh di biarkan

 2. ASTAGHFIRULLAHALZIM……BETUL2 MELAMPAU BUSTA RHYMES….SMG DIA MENDAPAT BALASAN SECEPATNYA KERANA MEMPERMAINKAN AYAT SUCI AL-QURAN…

 3. tapi busta rymes adalah seorang muslim.bukti -http://www.youtube.com/watch?v=YB5QBzquBrU&feature=feedf

  • Ayat Al-Quran tidak boleh didendangkan bersama muzik begitu juga hadis, kini ramai kumpulan nasyid di dunia melayu juga telah mula menggunakan Al-Hadis dan ayat suci Al-Quran dalam nasyid mereka. Betapa beraninya manusia mempersendakan ayat suci Al-Quran dan Hadis Rasulullah SAW. Sedangkan Imam Bukhari sebelum menulis sebuah hadis dalam kitabnya beliau mengambil wuduk dan menunaikan solat Istikharah terlebih dahulu agar mendapat restu daripada Allah SWT. Ketahuilah perbuatan menggunakan ayat suci Al-Quran dan hadis Rasulullah SAW dalam nyanyian dan nasyid adalah diantara tanda-tanda hampirnya berlaku Kiamat. Apabila manusia menjadikan Al-Quran dan Al-Hadis sebagai barang dagangan semurah ini dan sehina-hina ini serta dijadikan bahan hiburan pasti mendapat laknat Allah SWT. Jika Nabi dan Para Sahabat menangis kerana membaca Al-Quran tetapi kini zaman kita dijadikan hiburan dan dipersendakan dalam perundangan. Wallahhu A’lam. Semoga kita semua mendapat Hidayah daripada Allah SWT. Amin Ya Rabbal Alamin.

  • he is NOT a muslim..just a member of ‘nation of islam’ a group claiming to be islam but not. malcolm x was a member before he converted to islam

 4. Jika begitu Ustaz,kenapa ulama2 negara kita tidak menegur sikap artis2 nashid kita?dimana ulama2 negara kita?kalau bab lain2 kdg2 cepat sahaja mereka keluarkan fatwa…kalau dibiarkan tentu anak2 kita ingat tidak salah menggunakan hadis dlm nasyid mereka….

  • Atas dasar sebagai ABM pengajran dan pembelajaran atau memudahkan kanak-kanak untuk menghafaz diharuskan, itu pun bukan ayat-ayat Al-Quran tetapi zikir dan doa yang tidak terdapat dalam kitab suci Al-Quran Al-Karim. Nasyid di Malaysia masa kini sudah terlalu jauh daripada unsur agama dari segi muzik, berbagai peralatan muzik telah ditambah, malah muzik nasyid dan lagu biasa tidak ada beza lagi sesetengah lagu nasyid. Tentang fungsi peranan ulamak kita di Malaysia amatlah menyedihkan, mereka akan bertindak jika mendapat tekanan pihak tertentu dan apabila perkara tersebut sudah menjadi parah serta telah menjadi buah mulut media atau masyarakat.

   Terkini berbagai lagu dari Indonesia yang dengan senang menyebut kalimah-kalimah suci diselangi dengan muzik, betapa sedihnya hati ini apabila kalimah-kalimah suci Allah SWT didendangkan sebagai bahan hiburan di tempat maksiat.
   Semoga akan ada Ulamak yang akan membela dan membendung budaya sebegini agar Kalimah-Kalimah Suci tidak dicemari dengan pesta dan temasya maksiat.
   Apa yang menyedihkan juga, ramai ustaz yang menggunakan ayat-ayat suci Al-Quran sebagai deringan telifon bimbit sehingga ayat-ayat suci Al-Quran berkumandang di dalam tandas.
   Apa yang menyedihkan juga, apabila lagu-lagu hindustan berkumandang didalam masjid semasa solat berjemaah ditunaikan.

   Ya Allah gerakkanlah hati para Ulamak untuk membendung perkara-perkara sebegini, agar lafaz-lafaz Suci hanya berada di majlis dan tempat yang suci sahaja. Amin Ya Rabbal Alamin.

 5. salam, sekiranya benar busta ryme adalah islam, maka dia sepatutnya tahu mengenai hukum mempermainkan ayat Allah dan juga cara penyampaian yang langsung tidak mencerminkan akhlak muslim..sekalipun beliau islam, ia bukanlah green light untuk menyampaikan ayat Allah sebegitu .wallahualamm…
  salam..

 6. ASTARGFIRLLAH KRISTIAN LAKNATULLAH!!!!!!!!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: