Posted by: peribadirasulullah | Julai 16, 2010

Senjata kimia amerika yang telah membunuh ribuan umat Islam Iraq

https://i2.wp.com/www.voltairenet.org/local/cache-vignettes/L370xH171/arton91352-aa3c5.jpg

Inilah senjata kimia amerika yang telah dijual kepada Iraq sehingga amerika sendiri takut kepada senjata tersebut, lantaran penjualan senjata tersebut kepada Iraq maka amerika mencipta perang terhadap dunia Islam sehingga mengherek afghanistan yang tidak terlibat penjualan senjata tersebut, terbaru amerika juga menyerang negara Sudan dan lain-lain negara Islam, Apakah alasan yang sama juga boleh diterima oleh akal pemimpin-pemimpin negara Islam dunia?

Pengajaran daripada apa yang telah berlaku kepada Iraq, maka Iran kini telah mempersiapkan diri untuk menghadapi situasi  diluar jangkaan, yang mungkin akan menimpa rakyat Iran. Dalam masa yang singkat Iran telah berjaya mewujudkan tenaga nuklear untuk negaranya sendiri walaupun dipertikaikan oleh amerika dan sekutu-skutunya.

https://i2.wp.com/www.voltairenet.org/local/cache-vignettes/L130xH130/moton37-f7298.jpg

قال وزير الدفاع الإيراني أنه مستعد للكشف عن القرائن التي تثبت تورط كل من الولايات المتحدة ودولا أوروبية في عمليات بيع أسلحة كيماوية إلى العراق، إبان الحرب العراقية الإيرانية : ” إذا وجد قضاء أوروبي مستقل، فإننا سنقدم كل الوثائق التي تلقي مزيدا من الضوء على تدخلات الشركات الأمريكية والأوروبية، التي سلمت خلال الحرب المفروضة على إيران، معدات حربية إلى يد الدكتاتور العراقي السابق صدام حسين” كان قد صرح مسئول رفيع بوزارة الدفاع الإيراني في خضم حملة الضغوطات التي تتعرض لها إيران بخصوص برنامجها النووي السلمي. وقد ارتأت الحكومة الإيرانية الجديدة إرسال رسالة مفادها أن واشنطن لا يحق لها أن تكون الطرف الذي يعطي دروسا لإيران.

Sumber :   http://www.voltairenet.org/article91352.html


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: