Posted by: peribadirasulullah | Jun 12, 2010

Lukisan Gambaran Rasulullah SAW terlalu zalim dan ganas

http://mechristian.files.wordpress.com/2009/12/mohammed.png?w=214&h=281

http://mechristian.files.wordpress.com/2009/12/posters-muhammad-the-original-hitler.jpg?w=313&h=320

http://mechristian.wordpress.com/2009/12/02/mohammad-fuck-his-aunt/#more-2267


Responses

 1. kurang ajar punya christian…dah lh sembah patung…bodo…macam patung jesus ya bleh buat pa2…di kencing pun kedak nya ngelaK…kimak christ…

  • Nabi Isa A.S. tidak pernah menghina mana-mana Nabi Utusan Allah SWT, Nabi Isa A.S. juga tidak pernah mengajar atau memesan pengikutnya menghina Rasulullah SAW, Malah Nabi Isa A.S. menyuruh umat dan pengikutnya patuh kepada ajaran Rasulullah SAW. Nabi-Nabi Utusan Allah SWT tidak pernah melakukan perkara keji dan maksiat, mereka sentiasa merendah diri dan memuji sesama mereka, mereka tidak pernah mencemarkan bibir dan lidah mereka dengan perkataan keji, mereka tidak menggunakan tangan dan kaki untuk menzalimi manusia lain, apatah lagi sesama Utusan Allah SWT.
   Mereka adalah Insan Pilihan Allah SWT yang Suci lagi maksum sebagi Tauladan kepada seluruh alam, perbuatan menghina Nabi-Nabi Allah SWT adalah perbuatan yang berdasarkan sifat-sifat keji yang ditaburkan oleh syaitan dan hanya Insan Pilihan Syaitan sahaja yang berani melakukan perbuatan keji ini. Wallah Hu A’lam.

   • sesungguhnya allah maha melihat setiap kejadian di langit dan di bumi…..

 2. Jika Allah tdk menyegerakan hukuman atas mereka di dunia, mereka sdh ditunggu api neraka di akherat. Biarkan mereka berbuat sesuka hatinya di bumi Allah, biarkan mereka menumpuk dosa2 di bumiNYA, semakain panjang umur mereka, semakin banyak dosa terkumpul, jika mereka tdk juga mau bertobat, Jahannam tempatnya.

 3. biarlah mereka mehina agama kita semoga Allah swt mebalas kekejihan mereka di bumi ini…semogah mereka di bukakan hatinya untuk masuk kejalan agama Allah swt amiin..

 4. Demikian ada Satu Hadis Sohih menarik iaitu Baginda s.a.w. bersabda iaitu apabila sampai berita ketidaksempurnaan baginda maka itu adalah kesempurnaannya….Subbhanallah tuhan yang maha mencipta

  • Setiap cacian dan kejahatan yang dilemparkan kepada Rasulullah SAW hanya akan menambah Kemulian Baginda Rasulullah SAW di Sisi Allah SWT.
   Jutaan Terima Kasih atas perkongsian ilmiah anda. Subhanallah di atas segala pertemuan Ukhuwah Islamiah dalam blog ini.
   Salam Ukhuwah Islamiah untuk semua daripada saya kepada Ikhwah dan Akhawat yang sudi singgah di blog yang tidak seberapa ini.

 5. Umat cristian di bohongi oleh Paus di vatikan menjadikan kiblat mereka di sana.sejak kapan para Nabi-Nabi lahir di eropa.

 6. Mengapa Islam dibenci,padahal islam tidak pernah menghina nabi isa. yang melukis ato yang menggambar mudah-mudahan disambar petir dari langit.

 7. subahanallah…manusia akhir zamann,,,,semoga mereka mndapat hidayah drpd ALLAH.

 8. salam..
  astafirullah…sy meminta admin blog ini, tlg delete ini gambar…terima kasih

  • W.Salam.
   Jangan terlalu mengikut perasaan, apabila fitnah terhadap Rasulullah SAW dicipta lantaran kita sebagai umat Islam yang terlalu lemah dan tidak mempunyai kepimpinan maka kita jadikan lukisan ini sebagai pendorong untuk terus berdakwah dan berusaha menyebarkan agama Islam sebenar.

   Lukisan dan fitnah terhadap Rasulullah SAW terlalu banyak namun penganut agama Islam yang terlalu mengikut perasaan hanya bertindak secara zahir sahaja tetapi pada hakikatnya mereka akan terus tidur lena dengan dibuai mimpi indah bersama tugasan majikan masing-masing setiap hari. Tiada masa dan harta serta tenaga disediakan untuk membantu dakwah Rasulullah SAW. Kita dapat lihat tindakan majlis agama Islam setiap negeri terhadap pembelaan dan penghayatan Islam dalam pejabat dan kehidupan mereka di rumah. Mereka sekadar makan gaji dan keluar masuk pejabat seperti lain-lain pejabat.

   Oleh yang demikian, saudara-saudaraku seagama bermula dari saat ini.. marilah ita cuba menyusun dan bertindak untuk berdakwah dijalan Allah SWT dalam semua keadaan, setiap masa, setiap tempat dan setiap individu Muslim di atas dasar Cintakan Rasulullah SAW Zahir dan Batin, Jauh sekali daripada untuk mendapat anugerah Maal Hijrah, Nauzubillah daripada mendapat pingat tan sri, tun, dato’. Nauzubillah daripada Pujian dan Kepentingan diri sendiri. Insya Allah… Allah SWT akan membantu segala usaha dengan KEREDHAAN-NYA bukan sekadar syurga yang dipenuhi dengan nikmat yang jauh berunsurkan hawa nafsu.

   Di Akhirat nanti kita akan dimuliakan oleh Allah SWT lebih daripada Malaikat… Nikmat Syurga dan Bidadari adalah terlalu rendah di Sisi Allah SWT tetapi NIKMAT KEREDHAAN DAN RAHMAT ALLAH SWT melebihi segala-galanya.
   Mereka yang mengejar syurga dan bidadari akan malu dengan Allah SWT apabila mereka melihat Wajah Allah SWT Yang Maha Indah… SubhaNallah-Maha Suci Allah SWT dalam setiap tindakan dan Balasan.

   Ya Allah, jadikan diriku insan yang redha pada setiap Taqdir dan Hukum Mu… Amin Ya Rabbal Alamin.

 9. Semoga Allah merahmati kita semua..sesungguhnya manusia semua mempunyai kelemahan kekal seperti lupa,lalai dan khilaf..namun manusia mempunyai akal beserta iman untuk pilih ke jalan Allah..itulah salah satunya Allah sangat menyayangi hambanya seperti kita semua.walaupun kita pernah melakukan kemungkaran termasuk pelukis di atas.jika dia bertaubat.Al-Ghaffar.insyaAllah Allah tidak akan abai taubatnya..Subhanallah

 10. Allah Maha Melihat ,orang kristian ..mengapa kamu sanggup membuat begini kepada Islam ??Kami tidak pernah pun menghina kristian ,tidak pernah menghina yesus !Tapi kenapa sangat melampau ni ?!harap delete gambar ni ,kalau tidak ,di Akhirat bakal menunggu kamu dengan siksaan yang pedih lagi kejam !

 11. laknatullah alaik,,, mg allah azza wajallah mberi blasan yang stimpal bg manusia yang menghina kekasih-Nya


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: