Posted by: peribadirasulullah | Mac 17, 2010

Bukti Islam Itu Benar Lapan Orang Paderi Telah Memeluk Islam

March 18, 19, 20
Dubai Airport Expo

Sheikh H.H. Mohammed Bin Rashid Al-Makhtoum
Yasir Qadhi, Yusuf Estes, Abduraheem Greene, Ahmed Hamed, Zain Bhikha
1speakers
2speakers
Sheikh AlEffasy – Dr. Hussain – Hussian Yee – Saeed Rageah – M. Akbar and…
Sudais

Sheikh Sudais, along with so many more, speakers, reciters and nasheed artists will be on hand to present the true Peace of Real Islam in this Once-In-A-Lifetime chance to join along with so many wonderful presenters of Islam.

Join along and enjoy the presentations, experience the true brotherhood and join the fun (remember to enjoy the food and bazar too).

Be with us and share Islam with others… on http://www.ShareIslam.com


Responses

 1. sejahtera dlm.Islam

 2. Assalammualaikum….

  • W.Salam.

 3. ada juga orang yang beragama islam memeluk agama kristian,tp yang menghairankan kenapa orang islam marah kalau umatnya memeluk agama kristian pada hal orang tersebut sudah menemui kebenaran? kat kampung saya ramai juga yg masuk islam, sbb nak kawin..bukan kerana merasa dia telah menemui kebenaran…kalau tak masuk islam tak boleh kawin ke? hehe

  • Untuk makluman semua, umat Islam tidak boleh marah kepada mereka yang masuk agama kristian secara melulu walaupun di atas dasar arahan Allah SWT untuk membunuh mereka yang murtad. Mereka yang marah melulu tanpa usul periksa adalah salah tetapi umat Islam marah ( Kasihan kerana akan diazab) apabila mereka disesatkan oleh ajaran agama kristain yang sesat. Sekiranya orang Islam murtad setelah diberi penerangan secukupnya tentang agama Islam saya tidak kisah. Apa yang berlaku sekarang, orang Islam sendiri tidak memahami Islam dan tidak hidup dalam budaya Islam sehingga mereka tidak sedar mereka telah berfahaman bukan Islam dan berbudaya bukan Islam, bagi mereka yang murtad adalah mereka yang telah berjaya dipesongkan dari agama Islam secara halus sampai peringkat 100%.
   Jika ini berlaku, Allah SWT tidak rugi dan tidak bersedih kerana janji Allah SWT kepada manusia bahawa manusia hidup di atas pilihan sendiri. Allah SWT tidak pernah menzalimi mana-mana pihak. Pihak kristian yang berusaha menyesatkkan dengan penuh kegigihan, maka Allah SWT berikan ganjaran diatas hasil usha tersebut. Orang Islam yang meninggalkan agama Islam akan bersama saudara seagamanya di dalam neraka nanti.
   Segala-galanya adalah terlalu mudah bagi Allah SWT.

   Bagi mereka yang masuk Islam kerana nak kahwin maka Allah SWT menyempurnakan hajat mereka dan terlaksanalah perkahwinan pada peringkat awal. Jika rumah tangga tersebut bertambah maju dan bertambah pengamalan ajaran agama Islam, maka makin bertambah pahala di sisi Allah SWT. Namun jika disebaliknya, perkahwinan hanya sekadar tahap lama, maka pahala dan nilai di sisi Allah SWT tidak bertambah.

   Walau bagaimanapun situasi di atas adalah lebih baik daripada terus berada dalam kekufuran yang dihiasi nikmat dunia bercampur maksiat dan amalan ahli neraka yang akan menyenaraikan mereka sebagai penghuni tetap di dalam neraka.

   Ya Allah, lindungilah kami dari kata-kata syirik, niat yang syirik dan perbuatan syirik yang Engkau tidak ampun dosa mereka. Amin Ya rabbal Alamin.

 4. imam dan ustad pun ada juga yang memeluk agama kristian,tapi hairan kenapa umatnya marah…seorang beragama islam yang seorang lagi kristian, kedua-duanya menuruti segala perintah hukum Tuhan..mana satu yang akan selamat? adakah Tuhan itu pilih kasih? jawapannya,tidak!

  • Allah SWT mengutuskan para nabi mengikut peringkat dan masa. Nabi Muhammad SAW adalah Nabi terakhir dan Nabi yang akan memimpin semua para nabi untuk bertemu dengan Allah SWT, sementara Al-Quran adalah pula adalah kitab yang merumuskan semua ajaran agama para nabi-nabi. Allah SWT telah menyatukan semua ajaran agama terdahulu di dalam Al-Quran Al-Karim. Tidak ada nabi yang menyembah tiga tuhan dan tidak ada nabi yang menentang aajaran Al-Quran. Apa jua yang anda faham tentang agama kristian bukanlah ajaran para nabi-nabi tetapi adalah ajaran para penulis-penulis kitab-kitab terdahulu yang terpesong jauh daripada ajaran para nabi-nabi. Islam tidak menuduh agama kristian salah dan sebagainya tetapi Al-Quran sendiri serta Nabi Muhammad sendiri telah bertemu dengan para rahib dizaman Baginda dan para rahib sendiri mengakui keNabian Nabi Muhammad SAW.

   100% Injil asal adalah menyamai Al-Quran Al-Karim sebagaimana Rasulullah SAW telah sampaikan melalui hadis-hadis soheh. Semua agama Allah SWT sama sahaja pada peringkat asal tetapi kini hanya Islam sahaja yang dijamin oleh Allah SWT melalui lisan Nabi Muhammad SAW. Semoga Allah SWT mengekalkan kita semua dalam Cahaya Islam. Amin Ya Rabbal Alamin.

 5. agama yang paling benar adalah islam, adanya alam ini membuktikan adanya Allah, Tuhan yang esa

 6. nak tnya??agma christian pn pnah tak mlrang penganutnya untk masuk islm..??kwn saya nie christian dia tkut untk msuk islm krna rsa trikat dgn agmanya..

  • Jangan takut dengan agama Islam kerana pada asal usulnya semua agama yang datang daripada Allah SWT adaalah memiliki Aqidah yang menyembah Allah SWT Yang Esa. Disebabkan oleh syaitan durjana yang telah mempengaruhi penguasa-penguasa agama krsitian maka KeEsaan Allah SWT telah disyirikkan.
   Insya Allah, Allah SWT akan menyelamatkan kita semua, masuklah agama Islam yang melengkapkan semua agama daripada langit ( Samawi ).

 7. jika ada orang islam masuk kristian bukan kerana kristian itu benar tetapi kerana dia sendiri jahil tentang islam malah hidupnya pun orang yg tidak beragama.. dengan sogokan wang dan kesenangan oleh paderi2 kristian… , dia sanggup meninggalkan cahaya menuju kegelapan…sanggup bersekongkol menganggap tuhan itu jantan berpelir yang boleh merogol manusiasehingga melahirkan seorang nabi,,,hahaha..

  sanggup pula menyembah palang yang tidak pernah diajar oleh jesus.. kitabnya pula ada 7..yang boleh diubah2 dan direka2 mengikut sedap hati…

  • Olek kerana itu umat Islam mesti memahami agama mereka sendiri bukan sekadar beragama Islam tetapi berpengatuhuan dan bersijil daripada agama kristian.
   Betapa ramainya umat Islam yang memperjuangkan agama dan fahaman bersyirikan Allah SWT tanpa mereka sedari.
   Alanglah ruginya mereka yang kufur setelah dilahirkan dari kandungan ibu yang beragama Islam tetapi dibesarkan dan mati dalam fahaman sekular yang mensyirikkan Allah SWT.
   Nauzubillah Minhom.

  • menyembah palang? palang tu cuma simbol, tiada2 apa2 pun dgn palang. kena igt saudara kristian bukan 1 sja, skrg dah mcm2 kristian. kristian islam pun ada. cuma ada 1 kristian yg benar, yang mna 1? kena cari. klu dah jumpa, asal usul islam pun boleh kamu tahu dr mana. dlm Alkitab pun ada, cuma ya lah baca direct tak mungkin akan jumpa maksudny. kitab ada 7? rasanya kamu ni focus pada kristian katolik sja kot.. katolik ni terang2 mengaku yg mereka ubah semua. tapi ada 1 kristian yg benar. cari itu..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: