Posted by: peribadirasulullah | Januari 11, 2010

Abbas Menyokong Perang Baru Di Gaza

Jenderal Zionis: Abbas Akan Menyokong Perang Baru Di  Gaza
[ 11/01/2010 – 11:54 ]

Jerusalem – Seorang jenderal Zionis menegaskan bahawa Mahmoud Abbas akan menyokong perang baru yang akan dilakukan pasukan penjajah Zionis Israeil ke Semenanjung  Gaza. Abbas akan bertindak mewakili perang  yang diperlukan  untuk itu darinya. Dia akan pergi ke Pertubuhan  Bangsa-Bangsa Bersatu dan akan meminta penyedilikan “Goldstone” kedua .

Jenderal Buntv Semit, mantan komandan wilayah selatan pasukan Israeil, dalam pernyataan kepada Radio Tentera  Zionis hari ini, Isnin (11/1), mengatakan,  “Saya tidak ragu bahawa Abbas dan beberapa anggota Fatah akan setuju  jika Israeil melaksanakan serangan  perang tambahan  terhadap Hamas di Gaza.”

Dia menyatakan bahawa serangan  Israeil ke Gaza setahun lalu tidak boleh mengatasi banyak  hal dan tidak  mencapai tujuannya. Oleh kerana itu, Israeil memerlukan  perang siri  baru dan bahkan lebih agresif. Dia menyatakan bahawa pasukan Zionis dalam berbagai salurannya sedang menggunakan suasana tenang relatif selama tahun; demi untuk p\melatihan dan mengatur kembali barisan mereka dalam persiapan untuk tindakan  berikutnya.

Dia mengatakan, “Saya tidak optimis setelah menundukkan Hamas atau mengubah jalannya tidak memerlukan  serangan  lain yang lebih lebih keras dari serangan  sebelumnya (setahun lalu). Mungkin pertempuran kali ini lebih fokus untuk merealisasikan tujuan-tujuan dalam jangka panjang. Seperti kawalan ke atas daerah-daerah tertentu di Semenanjung  Gaza dalam rangka untuk menjelaskan kepada Hamas bahawa mereka (Hamas) telah kehilangan daerah-daerah tersebut akibat permusuhannya pada negara dan pendudukannya.”

Tentera Abbas Dan Askar Israeil terus memburu pejuang-pejuang  Islam

Responses

  1. ALLAH ad..ALLAH bsamamu Gaza..doa kami mgiringi..amin


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: