Posted by: peribadirasulullah | Disember 25, 2009

Paip Air laut Untuk Meranapkan Terowong Penyelamat Umat Islam Palestin

Sumber: Mesir Memasang Paip  Air Laut dekat Tembok Besi di Perbatasan Gaza
[ 24/12/2009 – 02:10 ]

Cairo – Sebahgaian besar  sumber pemantau mendapati sebahagian dari berita yang dirahsiakan dari projek tembok besi Mesir di perbatasan Jalur Gaza. Salah satunya, adaalah wujud  alat sepanjang 7-8 meter untuk melubangkan  bumi secara dengan bentuk bulat. Ia berfungsi menyalurkan paip air menuju arah Jalur Gaza sepanjang atau sedalam 20 -30 meter.

Alat tersebut dibina  oleh pekerja Mesir yang bergabung dalam perusahaan “kontraktor Arab”. Disamping itu ada orang asing dengan menggunakan  kereta  JMC di tempat tersebut.

Berdasarkan sumber tersebut, paip  utama ukurannya sangat besar yang berhubung dengan air laut di arah barat sepanjang 10 km ke arah timur. Dari sana, tersalur paip-paip  bercabang ke dalam bumi ke arah Palestina. Jarak antara satu paip  dengan paip yang  lain antara 30 – 40 m. Air laut tersebut boleh dialirkan secara langsung  ke paip-paip tersebut sehingga boleh menciptakan meruntuhkan terowong-terowong  yang terdapat  di perbatasan Gaza.

Sumber  dari Palestin menegaskan, fungsi paip-paip tersebut  adalah untuk meruntuhkan terowong-terowong yang dibina oleh pejuang-pejuang Palestin.

Sementara di belakang paip-paip tersebut  terdapat  tembok besi  sedalam 30 – 35 m. Maka wilayah Palestina semakin runtuh danmengalami  kerosakan alam sekitar. Begitulah usaha-usaha jahat kerajaan Firaun Mesir bersama sekutunya mahmood  abbas yang didalangi  amerika dan israeil.

Ya Allah bantulah umat Islam diseluruh  dunia,kurniakanlah ketabahan dan kekuatan Iman kepada mereka.. mereka sedang menghadapi maut tetapi saudara seagama dengan mereka tidak dapat berbaut apa-apa. Kerana mereka terlalu ramai tetapi nilai mereka lebih lemah dari buih-buih di tepi pantai. lantaran hati mereka dipenuhi rasa cintakan dunia dan takut kepada kematian.Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: