Posted by: peribadirasulullah | Disember 18, 2009

Al-Quran Dipijak,ditembak dan disimbah dengan Arak

القرآن يستهزأ به ويحرق ويوضع بين القاذورات

فيه شخص وقح امريكي لا اعرف ايش
يستهزأ بالقران .. اعوذ بالله منه يحرقة وجمع فيه القذارات .. الله اكبر
صور

Lihatlah Penghinaan Yang Terlalu Menyayatkan Hati ,Dilakukan oleh rakyat amerika

Jika pada zaman sahabat, apabila wanita solehah dipersendakan oleh yahudi dengan menyelak kain sehingga nampak betis. Maka Khalifah pada masa tersebut menghantar bala tentera untuk menangkap yahudi tersebut.. Tetapi zaman sekarang.. wanita muslimah dirogol dan dilukis salib pada tubuh  secara beramai-ramai. Al-Quran dipijak dan simbah arak tetapi umat Islam tidak ada apa-apa tindakan dan tiada lagi  rasa cinta kepada Allah dan Rasulnya mendalam, jika ada pun hanya sekadar untuk keperluan hidup, apa yang lebih penting perut kenyang dan hidup bahagia bersama keluarga disamping mennjaga solat,puasa dan berlumba-lumba menunaikan haji.. maka sempurnalah Islam dan Iman… inilah Islam ciptaan yahudi… Umat Islam juga apabila marah mereka akan adakan tunjuk persaan atau berperang sedangkan mereka sebenarnya mampu bertindak dengan berbagai cara selain daripada BERPERANG DAN TUNJUK PERASAAN YANG PASTI MEMBAWA KERUGIAN DAN MEMBURUKKAN lLAGI IMEJ ISLAM DI MATA DUNIA …..Apa yang penting biarlah umat Islam bertindak dengan penuh keimanan dan tanpa dendam serta disertai hati yanag Sabar dan Istiqamah.
لاحوله ولاقوة الابالله
حسبى الله ونعم الوكيل فيه (( يمهل ولا يهمل ))


Responses

 1. saya sangat kecewa melihat Al-Quran ga ada harganya dan seharusnya umat islam bersatu untuk melawan penghinaan yg telah dilakukan oleh Amerika karena itu merupakan bentuk penghinaan dan pelecehan terhadap islam diseluruh penjuru dunia.

  • Saya juga hanya mampu menadah tangan kepada Allah dan berdoa semoga Allah mempercepatkan pertolongan kepada umat Islam yang begitu hina dan tidak bernilai di sisi dunia. Yakinlah kepada Allah, Bahawa Allah telah melihat apa yang mereka lakukan dan Ingatlah Allah Maha Berkuasa dan Tidak Lupa pada perbuatan manusia. Lihat Thunami yang berlaku… setelah manusia lupa kejahatan mereka barulah datang bala Allah, dan kini manusia telah lupa, maka datang gempa bumi di padang dan kini yang akan datang pasti disaat mnusia sudah lupa kejahatan mereka. Amerika juga akan ditimpa bala bencana disaat mereka semua lupa perbuatan nenek moyang mereka( saya tidak berdoa demikian tetapi memang sunnatullah ). Masa dan Waktu juga adalah ciptaan Allah Yang Maha Kaya.. sedangkan manusia bersifat lalai dan leka.

  • amatlah mustahil untuk melawan orang america!

   • Tiada yang MUSTAHIL bagi ALLAH Subhanahu wa Taala!!!!!!!!!!!!

 2. Ya Allah…. Berilah kekuatan kepada hambamu

 3. mereka x tahu keindahan islam

 4. celaka. laknatullah. Mx share gambar ni untuk dimasukkan dalam blog saya. mx izin sangat2

  • Silakan.

 5. MASYAALLAH


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: