Posted by: peribadirasulullah | November 8, 2009

2050 Separuh Penduduk Eropah Adalah Memeluk Agama Islam

Sebuah filem yang menayangkan selama 7 minit menarik minat hampir 10 juta pengunjung di internet untuk melihatnya. “Muslim Demographics” tajuk fielm tersebut, tidak ada gambar manusia, hanya berisikan teks berkisar jumlah bancian penduduk  yang muncul berbanding dengan angka-angka data dafar yang  lain,  berlatar belakangkan warna hitam dan diiringi oleh muzik arab. Filem ini diakhiri dengan peringatan kepada penganut agama kristian agar bertindak menanggung “bahaya” pertambahan Penganut Agama Islam di Benua Kesatuan Eropah nanti.

Anak yang baru dilahirkan
Berdasarkan data yang dipaparkan, pengeluar  filem tersebut cuba membuktikan bahawa budaya Barat akan terancam dan malah akan musnah pada jangka  masa yang  singkat. Contohnya, untuk mempertahankan jumlah orang dari kelompok budaya mana pun, semua  jumlah  kelahiran per keluarga harus berjumlah 2,11 peratus.

Menurut Pengeluar filem tersebut, pada tahun 2007  semua angka bancian  kelahiran di negara-negara Negara-negara  Kesatuan Eropa 1,38 peratus. Di Sepanyol sudah mencecah 1,1 peratus. Dalam  keluarga Islam, semua  angka kelahiran jauh lebih tinggi: 8,1 peratus. Di Jerman, sekarang separuh dari anak-anak yang baru lahir adalah beragama Islam dan pada 2027 separuh penduduknya  adalah Penganut Agama Islam.

Filem tersebut  menunjukkan gambar pemimpin Libya Muammar Ghadafi dengan kata-kata yang pernah diucapkannya. “Kami tidak perlu teroris atau pengganas, kami tidak perlu pengebom berani mati. Lima puluh juta orang Islam di Eropah akan mengubah benua ini menjadi benua Islam dalam beberapa waktu sahaja . Orang yang terdahulu tidak merasa takut akan pengembangan Islam di Eropah, sekarang mereka bakal takut kepada perkembangan Islam.”

Tetapi benarkah angka-angka tersebut?  Jan Latten dari Biro Pusat Statistik (CBS) berpendapat lain.  “Begini, pengiraannya salah, tetapi trend perubahannya adalah benar. Jumlah kelahiran anak muslim memang akan lebih banyak peningkatan tiga puluh tahun lalu. Tapi secara kuantiti  tersebut bertambah. Saat ini dapat dikatakan sekitar dua puluh peratus anak-anak, ibunya bukan orang Barat. Tetapi kita tahu juga bahawa ibu yang bukan  Barat ini tidak semuanya Islam. Hampir separuh memang mengaku Islam. Dari dua puluh peratus anak-anak yang ibunya bukan dari kalangan orang Barat itu, cuma separuh sahaja , sekarang sudah menjadi sepuluh peratus, adalah anak beragama Islam. ” kata Jan Latten

Konflik sosial
Minggu ini surat khabar  Inggris Daily Telegraph juga melaporkan data bancian muslim di negara-negara Kesatuan  Eropah. Jumlahnya pada tiga puluh tahun kebelakangan ini, bertambah dua kali  dan akan mengalami pertambahan berlipat kali ganda lagi pada tahun 2015. Oleh kerana itu surat khabar tersebut memperingatkan, Jika  tidak ada proses integrasi yang baik, akan menjadi konflik sosial secara besar-besaran pada masa akan datang.

Apakah hal ini menimbulkan kebimbangan ? Buat Amar Khalid, seorang mubaligh Mesir dan aktivis Islam , hal ini tidaklah membimbangkan. Dalam sebuah filem di Youtube juga, mubaligh ini terlihat menyatakan kegembiraannya yang murni atas bertambah pesatnya umat Islam di Eropah. Dalam sebuah ceramah dia mengatakan: “Perlu dimaklumkan bahawa jumlah muslim di Eropah sekarang mencecah  antara 25 sampai 30 juta orang. Sambil tertawa ia menambahkan: “Muslim melahirkan anak yang bukan Eropah .”

Amar Khalid berpendapat, hanya dalam masa dua puluh tahun lagi, Penganut Islam bakal menjadi majoriti di  Eropah  dan  berkemampuan  untuk mempengaruhi kedudukannya dalam   Kesatuan Eropah.


Responses

 1. Islam dapat bermimpi utk menguasai europa tetapi europa ada mempunyai pasukan inti yang tersembunyi, setiap waktu dapat mematikan kekuasaan islam…ini anda belum tahu orang europa tidak sebodoh itu, islam sibiarkan berkembang dinegara kafir kasih eropa pada muslim…bisa mendapat kehidupan yang layak di europa. tetapi harus dingat setelah anda ingin menguasai lumbung padi orang europa…?pasukan inti yg tetap tersempunyi akan memusnakan mimpi islam.

  Anda harus belajar politik jangan dalam mimpi akhirnya pasukan inti europa siap setiap saat akan memusnakan kebangkitan islam.
  Pasukan inti anti islam sudah siap hanya menunggu sejauh mana mimpi islam utk menguasai negeri Europa…pasukan inti sudah siap menanti kalau diberikan kesempatan hidup di Europa lalu dari belakang mau membunuh tuan tanah….pasti anda akan kena ketanya.

  Pelajar politik dan anda akan tahu sejau mana mana taktik politik europa, lihat saja kekuatan politik yahudi di Amerika dan europa mengapa mereka dapat menguasai dunia dibidang manapun….jadi islam dengan politik tidak dapat kalahkan Yahudi dan Europa…dan anda harus dibelakang kekuatan mereka sudah ada yang tersembunyi….siap saat akan pasti akan muncul seperti perang salib islam ingin menguasai spanyol,,akhirnya apa…geok juga islam sama seperti apa Naser dari Mesir ingin menghancur Yahudi dari Peta dunia….akhirnya islam keok juga

  Belajar politik dapat dapat islam menguasai dunia,,,? tayakan pada nabi Muhammad mu yg sudah terkubur dalam siksaan kuburan Medinaha/

  wassalam

  • Umat Islam bercakap bukanlah di atas perkiraan akal manusia, tetapi apa yang katakan adalah apa yang terkandung di dalam Al-Quran. Umat Islam hanyalah ingin menyampaikan mesej Allah SWT kepada dunia bahawa Islam akan memerintah dunia apabila Allah SWT perintahkan. Maka jadilah. Persoalan memerintah dunia, bukanlah cita-cita umat Islam untuk berlumba atau ingin mendabik dada tetapi ianya adalah hadiah Allah SWT kepada umat Islam, apabila syariat Allah SWT sempurna dilaksanakan di atas muka bumi ini. Umat Islam diperintahkan beribadat kepada Allah SWT walau dimana jua. Apabila manusia seluruh dunia tidak lagi berdaya mencipta kedamaian dan keimanan, melalaui berbagai teori dan undang-undang untuk memelihara sosial, ekonomi, pendidikan, politik dan sebagainya pasti mereka akan mencari Allah SWT, maka dimasa tersebut mereka dapati hanya Al-Quran mampu menyelesaikan masalah tersebut. Lihatlah apa yang telah berlaku di seluruh dunia sekarang, dunia sedang menghadapi berbagai krisis, termasuk negara yang mendakwa negara Islam tetapi menghalalkan zina dan riba, mereka juga turut menghadapi masalah walaupun mereka Islam. Oleh kerana mereka meninggalkan syariat Islam mereka juga menerima hukuman Allah SWT.
   Islam yang memilki penawar dalam semua krisis yang akan diperlukan dalam setiap keadaan dan bidang, cuma belum sampai masanya Islam dinobatkan sedemikian oleh dunia, kini dunia hanya baru diambang kehancuran, masih ada lagi nikmat-nikmat Allah SWT yang boleh digunakan untuk maksiat dan Allah SWT masih mengizinkan manusia memilih neraka sebagai pilihan mereka untuk memuaskan hawa nafsu. Apabila sampai saat Allah SWT hanya mengkhususkan nikmat hanya untuk kelakuan peribadatan dan hanya khusus untuk mereka orang yang beriman. Barulah dunia akan tunduk kepada Allah SWT dan tunduk merendahkan diri kepada Allah SWT melalui Islam.

   Eropah tidak memiliki mana-mana dunia, mereka juga daripada zuriat Habi dan Qobil yang berbapakan Nabi Adam A.S.
   Tentang penghinaan Nabi Isa A.S. saya tidak bersetuju, saya sebagai umat Islam masih mempercayai kesucian Nabi Isa A.S. tetapi saya tidak akan menyembahnya kerana tidak ada mana-mana Nas didalam Al-Quran yang memerintahkan agar Nabi Isa A.S. disembah dan inilah konsep sebenar Ketuhanan yang masih suci dalam agama Islam.

   Umat Islam tidak boleh menerima apa yang anda katakan, anda hanya berfikir dengan menggunakan akal 100% sedangkan Sumber Agama Islam, Syariat dan Aqidah tidak boleh berpandukan akal 100% seperti yang anda lontarkan
   kepada umat Islam. Islam memilki Aqli dan Naqli. sekian wassalam.

 2. Saya sokong pendapat peribadirasullah 100%. Semoga Mr.Nunusaku suatu hari nanti mendapat hidayah Ilahi. “Hari ini membenci, tetapi suatu hari nanti kasih dan cinta kepada ISLAM”. Amin.

 3. saya bersetuju dengan pendapat pemilik blog bahawa nunusaku hanya menggunakan dalil aqli semata, sedangkan muslim punya dalil yang lebih kuat dan jelas tidak pernah berubah iaitu hadis nabi Muhammad yang mengatakan suatu masa nnti yahudi laknatullah akan dibunuh semuanya sehingga batu turut berbicara mengatakan di mana mereka bersembunyi. memang benar juga kafirun merancang pelbagai agenda untuk menghapuskan Islam tetapi ternyata agenda itu tidak akan berhasil kerana perancangan Allah paling sempurna.

 4. sebagus mana pun eropa,egt,ada yg maha bagus dr eropa….

 5. Hukum Allah tidak akan dikalahkan oleh hukum mahluk >Allah tidak akan membiarkan orang2 yang mengabdi kepada NYA tersiksa, Allah akan berikan ganjaran bagi muslim yg bertaqwa Allah akan menepati janjinya , orang kafir hanya bahagia didunia insyaallah di akhirat mesuk neraka (pasti ) itu janji Allah, Allah akan membela orang yg membela agamanya ,dan berjuang dijalan fisabilillah, insyaallah Amien.YRA.

 6. islam jaya /sukses dari dunia sampai akhirat

 7. dasar agama kafir laknatullah KAU Mr.Nunusaku .. ne blog islam le…. xpayalah nak koemn2 lor… komen je kat blog sebangsa kafir mu itu ….. yang pasti islam kan pasti mengusai dunia stu hari nanti.. berjihad demi agama allah…

  • betul saya sokong!!pegilah Mr.Nunusaku!!sibuk jer kat sini!!

 8. Orang Islam yang beriman tidak bercakapo berdasar kan akal dan saintifik. Akal dan Sains hanya mekanisma logik untuk manusia yang tidak yang tidak dapat melihat dari mata ruh. Orang islam yang beriman sentiasa bercakap dari kalam Allah. Jadi kita manusia yang beriman dengan Allah subhanahu wa taala akan sentiasa yakin apa yang telah Allah katakan dalam Al-Quran. Manusia kafir dan kufur akan sentiasa menyedapkan hati dengan logik Akal mereka, wal hal hal allah yang memberi mereka akal untuk berfikir dan mulut untuk berkata kata. Tidakah kamu berfikir secara logik kenapa kamu boleh berfikir dan berkata kata, tentu kamu tidak dapat jawapan kerana ada diantara kamu yang sama tapi tidak mampu berkata kata. Sesungguhnya Allah Maha Agung , Maha Bijaksana.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: