Posted by: peribadirasulullah | Ogos 21, 2009

KECANTIKAN BIDADARI DAN KEAGUNGAN PUASA

Allah jadikan Muka Bidadari 4 warna:

1-Putih 2-Hijau 3-Kuning 4-Merah

Semuanya boleh berubah mengikut citarasa Penghuni Syurga.

Allah jadikan Badan Bidadari daripada KASTURI DAN AMBAR

Rambut daripada SUTERA.

Dari Bahagian Lutut sehingga ke Susu daripada KASTURI

dari bahagian Susu sehingga ke Leher daripada AMBAR

daripada leher hingga ke kepala daripada KAPUR.

Itulah asal kejadian Bidadari yang lebih cantik kejadianya  manusia yang bentuk daripada Tanah. Pasti perubahan kejadian sekarang lebih cantik daripada manusia yang kita lihat begitu cantik sedangkan asalnya daripada tanah yang tidak bernilai.

Jika Bidadari meludah ke dunia air ludahnya menjadi Kasturi.Jika diludah kelaut air laut akan mejadi tawar. Allah telah menulis pada dada Bidadari nama-nama bakal yang memilikinya bersama nama Allah sebagaimana NAMA ORANG YANG TELAH MELAKUKAN MAKSIAT WALAUPUN SEDIKIT  TELAH TERTULIS DI PINTU NERAKA. sebab itulah Rasulullah yang Ma’sum tidak ingin melakukan maksiat agar nama tidak tertulis di salah satu pintu NERAKA.

Sebelah tangan Bidadari berhias 10 gelang Emas Syurga. setiap jari -jemari disarung cincin permata.Bidadari memakai gelang permata lu’lu’ pada kakinya.Bidadari dalam Syurga dipanggil Al-Aina ‘ العيناء .

Rasulullah meminta umatnya beribadat sepertinya kerana Rasulullah juga menyintai Bidadari.

Ibnu Masud Meriwayatkan:

Setelah Allah jadikan Syurga, Allah arahkan Malaikat Jibril melihat kejadian Syurga, lalu Malaikat Jibril mengelilingi Syurga, Apabila Bidadari tersenyum pada Malaikat Jibril, Syuga Adnin menjadi terang-benderang lalu Malaikat Jibril sujud pada Bidadari yang disangkakan Nur Allah, lalu Bidadari berkata : Wahai Aminullah angkatlah kepalamu.Maha Suci Allah yang telah menjadikan aku. Aku dicipta adalah untuk mereka yang sentiasa memilih keredhaan Allah apabila diberi pilihan dalam sesuatu perkara.Aku bukanlah untuk mereka yang sentiasa memilih NAFSU semasa diuji.

Rasulullah melihat Para Malaikat sedang membina Istana daripada Emas dan Perak didalam Syurga tiba-tiba Para Malaikat berhenti membina Istana tersebut kerana hamba Allah yang sedang berzikir telah berhenti berzikir.

Allah akan mengahwinkan orang yang benar-benar berpuasa, yang berpuasa zahir dan batin di dalam Khemah Permata Putih di dalam Syurga  ” حور مقصورات فى الخيام ”

Disediakan juga untuk Bidadari dan Isteri Solehah:

1-70 Helai pakaian

2-70 Katil dari permata Yaqut Merah berserta 70 permaidani dan 70 orang khadam wanita. .

3-Setiap wanita akan dibantu seribu Khadam yang memegang Talam Emas yang sedia berkhidmat untuk orang-orang yang soleh.

Keistimewaan untuk Orang-orang yang Soleh yang berpuasa:

1-Khadam yang sedia mengurut setiap kesakitan yang telah dirasai di dunia semasa menunaikan puasa.

2-Seribu Dulang Emas untuk menyediakan makanan yang diidamkan oleh orang-orang soleh yang telah melaksanakan ibadat puasa dengan sempurna.

Begitulah Allah SWT menghargai Orang telah berpuasa dengan segala anggotanya dan tidak berhari-raya dengan kelakuan binatang yang melompat-lompat di khalayak ramai sambil menyebut nama-nama kuih yang mereka  idamkan… meraka merasakan pemergian Ramadhan suatu kebebasan dan boleh bermaksiat kembali… sedangkan orang-orang soleh akan merasa kesedihan kerana kehilangan bulan kerahmatan,bulan keberkatan dan bulan pengampunan lalu mereka layani perasaan mereka dengan takbir dan Tahmid memuji Ilahi.

Biarlah hanya Bangsa Yahudi yang menjadi MONYET DAN KERA..  jangan ada bangsa lain didunia yang juga menjadi monyet dan kera.

Sekian Wassalam.


Responses

 1. terang2 nabinya kawin ramai (tidak mampu kawal nafsu) dan berzina dan membunuh namun masih mengikut muhamad… kebodohan paling teruk….

  • itu tidak benar.. tidak ada orang bodah apabila mengikut nabi muhamad s.a.w.. malah rasulullah ada manusia yang sempurna yang perlu kita teladani dan jadikan panduan!!… agama yang rasul bawah ada agama yang benar iyah itu Agama” Islam”.. agama yang indah dan suci.. Dah terbukti dan tertulis di dalam Al-Quran agama yang masuk syurga adalah agama islam dan bahasa di syurga bahasa arab..!! .. ^_^

  • Yang lebih terang lagi Rasulullah SAW adalah pembela dan penunujuk kepada Hidayah Allah SWT bagi wanita-wanita yang kaya dan suci pada zaman jahiliah, Rasulullah SAW juga penyelamat wanita daripada dibunuh semasa lahir lagi.
   Rasulullah SAW melalui Risalah Islamnya wanita dunia kini dapat menikmati kehidupan yang amat bermakna seperti golongan lelaki.

 2. yesus pun tidak pernah mengajar umatnya menghina bangsa lain dgn kata2 monyet dan kera malah ajaran yahudi pun tiada ajaran begitu… islam sahaja suka memburuk kan agama lain… agama yahudi pengikut ajaran nabi musa dan kristian pengikut yesus kristus.. pernahkah kalian baca injil atau alkitab? kenapa kristian menganggap yesus tuhan? carila jawapan pada injil? Yesus pun kalian tidak kenal inikan pula Allah…

  • tidak ada nabi yang mengajar umatnya berbuat jahat… tapi umat nya sendiri yng melakukan..!!.. dan agama islam x perna mengajar membuat perkara yang jahat apa lagi menghina agama!! jika tidak mengenal agama sendiri macam mana nak kenal diri sendiri!! jika tidak kenal dirisendiri macam mana nak kenal Allah s.w.t yang maha pengasih lagi maha penyayang!!… ^_^ agama islam agama yang suci yang mengotorkan nya diri kita sendiri!!!….. 🙂


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: