Posted by: peribadirasulullah | Ogos 14, 2010

Ayat-Ayat Rugiyah untuk menghalau jin dan syaitan yang merasuk manusia


Respon

 1. bila ku dengari ayat2 suci ini ku rasa senang selalu .hati dan otak ku yg bercelaru terus menjadi aman dan tenang

  • Al-Hamdulillah, saya juga sentiasa mendengar ayat Ruqyah Syar’yah dalam h/p yang dibaca oleh Ustaz Ahmad Termizi Ishak sehingga terlena apabila hati saya tidak tenang. Yakinlah bomoh dan doktor adalah insan biasa seperti Rasulullah SAW, oleh yang demikian kita mesti berusaha sendiri dalam mengumpul amal kebajikan untuk bekalan Akhirat. Rasulullah SAW dan Para Nabi-Nabi Utusan Allah SAW hanya bergantung kepada Allah SWT sahaja, mereka telah sempurna melaksanakan tugas sebagai seorang Rasul dan Seorang Nabi. Segala permasalahan dan dugaan semasa hidup mereka serta jalan penyelesaian mereka adalah sebagai Sunnah yang mesti kita ikuti dalam menyelesaikan segala permasalahan yang kita hadapi.
   Sesungguhnya mereka adalah Insan yang paling banyak menghadapai ujian daripada Allah SWT, maka merekalah insan yang paling banyak dapat merasai Nikmat Kesabaran sehingga Allah SWT menganugerahkan kepada mereka berbangai pangkat dan gelaran di dalam Kitab Suci Al-Quran Al-Karim.
   Mereka hidup dengan penuh ketenangan kerana pergantungan hidup mereka kepada Allah SWT amat tinggi. Semoga kita semua dapat menjadikan Dugaan dan Cabaran yang kita alami sekarang sebagai pengerat hubungan kita dengan Allah SWT. Amin Ya Rabbal Alamin.

 2. salam…
  saya bekerja sebagai eksekutif kewangan ( bank- bahagian duit syiling ) , boleh tak bagi panduan atau ayat2 suci yang boleh membantu saya menghalau jin/syaitan yg suka mencuri stok duit saya.. , setiap minggu apabila mengira stok , saya sering keurangan/kehilangan. mula2nya saya mensyaki perbuatan rakan sekerja tetapi setelah bertahun2 saya selidiki , ianya angkara ‘sesuatu’ yang saya tidak ketahui … terima kasih kepada yang sudi membantu …

  -swet_ell@yahoo.com

 3. saya mengalami tekanan perasaan dan sering terdengar bisikkan yang sentiasa menghasut saya agar membunuh diri..sering ditindih sesuatu ketika tidur..sehinggakan kadang kala saya sukar untuk bernafas..sewaktu bangun dari tidur kadang kala ada kesan lebam di paha atau kaki..padahal saya tidak pernah terlanggar atau terjatuh..pernah saya bermimpi ular dan mimpi tentang bayi..adaka saya diganggu oleh makluk halus??sekiranya benar..apa yang perlu saya lakukan..tolong bantu saya..saya betul2 tertekan..

  • Memang benar anda telah diganggu oleh syaitan dan inilah tugas utama syaitan dalam kehidupan manusia. Apa yang anda alammi adalah satu anugerah Allah SWT untuk mendidik dan memberi semangat kepada anda menghafaz ayat-ayat Rugiyah atau ayat-ayat syifa’. Kadar yang paling rendah usaha anda dalam menghadapi situasi begini adalah anda sentiasa mendengar ayat-ayat Rugiyah ( pasti anda akan mendapat pahala di dunia lagi ) Sesungguhnya Allah SWT telah menyediakan ayat-ayat tersebut apabila Al-Quran diturunkan semua para nabi. Carilah Pusat Rawat Darus Syifa’ dan sebagainya.
   Semoga Allah SWT melihat dan membantu anda. Yakinlah Allah SWT sedang melihat anda dan syaitan adalah makhluk Allah SWT yang paling lemah dan yang paling keji.


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,378 other followers

%d bloggers like this: